Елегантният му, подобен на купе силует е повлиян от суперавтомобила

...
Елегантният му, подобен на купе силует е повлиян от суперавтомобила
Коментари Харесай

Два електромотора, 400 к.с. и пробег до 480 км на ток за Jaguar I-Pace

Елегантният му, сходен на купе контур е повлиян от суперавтомобила Jaguar C-X75 с пай, невисок челен похлупак, подобряващ аеродинамиката дизайн на покрива и извито задно стъкло. Този дизайн с изнесена напред кабина контрастира с четвъртитата задница, което спомага да се понижи коефициентът на въздушно противодействие до едвам 0,29 Cd.

Със свръхмодерна литиево-йонна батерия с потенциал 90 kWh, употребяваща 432 кафези, I-Pace дава пробег от 480 км (по цикъла WLTP). Собствениците ще могат да реализират от 0 до 80% зареждане на батерията единствено за 40 минути посредством бързо зареждане с непрекъснат ток (100 kW). Домашно зареждане посредством стенна зарядна станция с изменчив ток (7 kW) ще реализира същия заряд за малко повече от 10 часа – идеално за зареждане през нощта.

Два проектирани от Jaguar електрически мотора – които съдържат задвижващи валове, преминаващи през самите мотори за гъстота – са сложени върху всяка ос, произвеждайки изключителна комбинирана динамичност от 400 к.с. и 696 Нм, задвижване на всички колела и сцепление по всички типове настилки.

Високата компактност на въртящия миг и характерностите за висока енергийна успеваемост на моторите дават динамичност на състезателен автомобил, изстрелвайки I-Pace от място до 100 км/ч единствено за 4,8 секунди.

Специалната EV алуминиева архитектура употребява съвременна технология за занитване и лепене, с цел да обезпечи лека, здрава структура на каросерията. Заедно със структурния батериен блок тя има торзионна неотстъпчивост от 36 кНм/градус – най-високата от всички коли Jaguar.

Батерията е ситуирана централно сред двете оси и оптимално ниско с уплътнение сред корпуса и долната част на автомобила. Това местонахождение разрешава идеално систематизиране на тежестта 50:50 и невисок център на тежестта

Вътре разпределението усъвършенства пространството за пасажерите, до момента в който изисканите материали – в това число опцията за интериор с премиум текстил Kvadrat – и изключителното внимание към детайла не оставят подозрение, че това е Jaguar. Въпреки че е SUV със междинен размер, дизайнът на I-Pace с изнесена напред кабина и електрическият силов елемент значат интериорно пространство, сравнимо с това на огромните SUV модели.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР