Electrabel, белгийската дъщерна компания от групата Engie се оказа в

...
Electrabel, белгийската дъщерна компания от групата Engie се оказа в
Коментари Харесай

Белгийският ядрен регулатор обвинява Electrabel в небрежност, компанията отрича


Electrabel, белгийската дъщерна компания от групата Engie се оказа в центъра на внимание на белгийския нуклеарен регулатор. Както оповестява от началото на месеца френското издание Le Soir, Федералната организация за нуклеарен надзор упреква компанията в немарливост, която е довела до прекъсването на реактора на „ Дул-3 “ (АЕЦ Дул) в северна Франция в продължение на няколко месеца.

Реакторът „ Дул-3 “ е бил спрян на 22 септември за осъществяване на планови действия, свързани с техническото обслужване. По време на осъществяването им е било открито „ доста по-голямо изхабяване, в сравнение с позволяват изискванията за употреба “, което постанова нуждата от спомагателни ремонтни действия, оповестява нуклеарният регулатор, като твърди, за „ обособяване на части и пукнатини в бетона “.

„ Може да се установи, че компанията оператор не е провеждала в задоволителна степен действия за надзор за износването на бетона, а също по този начин и нужните за задачата ремонтни действия “, изяснява формалният представител на Агенцията Себастиан Берг.

Така след прекъсването на реактора се е оказало, че изхвърлянията на пара са довели до доста по-сериозно изхабяване на така наречен голяма бетонова капсула. Това е неядрена част, където са ситуирани спешните системи при положение на случай, като помпи и мотори.

„ Това води до съществено нарастване на риска при положение на повреди, провокирани от външно влияние “ предизвестява водачът на депутатите еколози от Белгия Жан-Марк Ноле.

Electrabel, която реализира употребата на пет реактора в Белгия, твърди, че не е позволила никаква немарливост и праволинейно извършва отговорностите си.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР