Елче е последният нов член на Ла Лига. Отборът на

...
Елче е последният нов член на Ла Лига. Отборът на
Коментари Харесай

Елче се върна в Ла Лига с гол в последната секунда

Елче е последният нов член на Ла Лига. Отборът на Хуан Хосе Рохо Мартин си обезпечи промоция по допустимо най-драматичния метод. В реванша от финалния плейоф против Жирона Елче се наложи с 1:0, а скъпоценния гол вкара Пере Мийя в шестата минута на добавеното време. Първият мач преди няколко дни приключи 0:0 и по този метод Елче се завърна измежду най-хубавите за първи път от сезон 2014/15.

В предходната фаза на плейофите Жирона отстрани Алмерия, а Елче се оправи със Сарагоса, като още веднъж направи 0:0 вкъщи и завоюва с 1:0 на непознат терен. Срещу Сарагоса героят беше Нино.

Снощи двата отбора играха доста внимателно и съвсем не сътвориха рискови положения. Везните се наклониха в интерес на Елче в 61-ата минута, когато пряк червен картон получи звездата на Жирона Кристиан Стуани. Уругвайският нападател извърши нарушаване в центъра, поради което в началото получи единствено жълт картон. Съдията Тока Лопес обаче преразгледа обстановката благодарение на ВАР и реши да изгони голмайстора на домакините.

Развръзката настъпи в шестата минута на добавеното време. Тогава Фидел се измъкна по левия фланг и центрира на далечната греда за Мийя, който с глава донесе по този начин значимата победа на своите. Елче се причисли към Кадис и Уеска, които завоюваха директна промоция за Ла Лига.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР