Еластичност на кръвоносните съдове – възползвайте се от тези народни

...
Еластичност на кръвоносните съдове – възползвайте се от тези народни
Коментари Харесай

Еластичност на кръвоносните съдове – гаранция за добро здраве

Еластичност на кръвоносните съдове – възползвайте се от тези национални лекове!

Студени ръце и крайници, звук в ушите, световъртеж и чести главоболия, реакция към измененията на времето – признаци на загуба на съдова разтегливост.

Общата дължина на съдовете в тялото е десетки хиляди километри. Състоянието на целия организъм зависи от тяхната разтегливост. Много съществени болести стартират със заболяване на съдовете – отлагането на холестеролни плаки в тях и тяхното калциране, разрушение на кръвоносните съдове заради хипертония, обвързвано с възрастта изсушаване на капилярната мрежа, което се смята за причина за стареенето на организма.

Защитата и укрепването на съдовете е допустимо единствено посредством цялостни ограничения, в това число: уравновесено хранене, постоянна физическа интензивност, водни процедури. Откажете се от мазни, пържени храни, люти подправки, алкохол. Пушенето е зложелател номер едно на съдовете.

Дайте желание на растителната храна. Съдовете се нуждаят от всекидневен банкет на витамини С, Р (рутин), които се намират в обилни количества в гроздето, лука, чесъна, чушките, боровинките, зеления чай и други

Включете в диетата хранителни антиоксиданти – цитрусови плодове, моркови, магданоз, манатарки. Те служат като имунна отбрана на съдовите стени.

Ниацинът, който е нужен за кръвоносните съдове, се намира в пилешкото и заешкото месо, манатарките, елдата, калмарите, треската и други

Доказаната обичайната медицина играе значима роля за подсилване на кръвоносните съдове.

При съдова атеросклероза пригответе отвара от цветове на глог.
Залейте 1 супена лъжица цветове с чаша вряла вода и оставете в затрупан съд за 2 часа, прецедете и пийте по една четвърт чаша 4 пъти дневно преди хранене.

За възобновяване на естественото кръвообращение в капилярите и кръвоносните съдове.
2 супени лъжици нарязани пресни борови иглички, 2 супени лъжици лукови люспи, 2 супени лъжици почистен овес се заливат с 0,5 литра шипков бульон (2 супени лъжици шипка се заливат с 0,5 литра вода и се варят 10 минути). Престоява 1 нощ, прецедете и пийте денем от 0,5 до 1,5 литра. Курсът на лекуване е 4 месеца.

За разчистване, възобновяване и подсилване на кръвоносните съдове.
100 г свеж култивиран чай се заливат с 800 мл водка, прибавят се 400 мл вода, престоява на ярко 40 дни в затворен стъклен съд, прецежда се и се пие 1 път дневно заран преди закуска, 1,5 супена лъжица с вода, до момента в който тинктурата свърши. Курсът на лекуване се организира един път годишно.

За разчистване на съдовете, подхранващи гръбначния дирек.
Залейте 1 супена лъжица нарязани корени от репей с 1 чаша вода, варете 10 минути, оставете за 1 час, прецедете и пийте по 0,5 чаша 3 пъти дневно преди хранене.

Можете да пиете сок от корени на репей 3 пъти дневно: 1 супена лъжица сок на 0,5 литра вода.

Също по този начин се предлага 1/3 чаена лъжичка сол да се разрежда в 1 чаша топла вода и да се пие цялото количество всеки ден 1 час преди лягане. Тази процедура почиства от отрови освен съдовете на гръбначния дирек, само че и на цялото тяло. Освен това менюто би трябвало да включва лук, чесън, хрян, целина, коприва, глухарчета.

За разчистване на кръвоносните съдове, повишение на тяхната разтегливост, попречване на инсулт, инфаркт, ангина пекторис, облекчение на главоболието.
Залейте 200 г нарязан чесън с 400 мл. водка, оставете под похлупак в хладилника за 10 дни, прецедете през тензух, дръжте 2 седмици на топло и мрачно място.

Пийте тинктурата на капки, като ги разтваряте в 1/3 чаша мляко или вода 30 минути преди хранене по схемата: първите 10 дни пийте по 5 капки 3 пъти дневно, а по-късно 25-30 капки дневно, до момента в който лекарството свърши. Курсът на лекуване би трябвало да се повтори.

Тинктурата от плодове на глог е не по-малко ефикасна за разширение на съдовете и за възстановяване на кръвообращението.
Залейте супена лъжица нарязани плодове глог с 250 мл. водка и оставете в компактно затворена бутилка за 10-12 дни. Прецедете и приемайте по 20 капки, разтворени в 15 мл. преварена вода, 3-4 пъти дневно преди хранене.

Ако атеросклерозата към този момент се е появила, с цел да се отстрани холестеролът, се предлага да се приема смес от брезови пъпки.
Залейте 15 г брезови пъпки с 0,5 литра водка и оставете за 14 дни на мрачно място. След което прецедете, приемайте по 20 капки, 3 пъти дневно, разтворени в 15 мл. вода.

Вижте още: Мариновани краставички със соев сос, чесън и сусам

Добра разтегливост на кръвоносните съдове – положително здраве.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР