Ел Салвадор планира да издаде първите в света биткойн държавни

...
Ел Салвадор планира да издаде първите в света биткойн държавни
Коментари Харесай

Ел Салвадор прави биткойн град без данъци

Ел Салвадор възнамерява да издаде първите в света биткойн държавни облигации, както и да построи биткойн град, които ще бъде освободен от налог върху приходите, парцелите и финансовите облаги. Това разгласи президентът на страната от Централна Америка Наиб Букеле пред навалица крипто запалянковци в крайбрежния град Мизата.

Ел Салвадор има намерение да издаде 10-годишни облигации, деноминирани в щатски долари и под формата на крипто токени с рентабилност 6.5% посредством платформата Liquid Network, показва Самсън Моу, шеф тактики в блокчейн компанията Blockstream.
10 000 души управляват 1/3 от биткойн
Впечатляващата известност на биткойн не трансформира една от истинските му характерности. Собствеността върху криптовалутата към момента е к...

Половината от набраната сума посредством държавни скъпи бумаги ще бъде обърната в биткойни, а другата половина ще отиде за вложения в инфраструктура и копаене на биткойни, което ще става посредством геотермална сила, сподели Моу, който участва до президента Букеле по време на обявлението.

След приключването на 5-годишен интервал, държавното управление на страната ще стартира да продава своите биткойни и да изплаща спомагателен дял на вложителите, сподели Моу, предава Bloomberg.

Изчисленията на Blockstream демонстрират, че в края на 10-годишния интервал по облигациите, годишната рентабилност ще бъде 146%, споделя Моу, прогнозирайки, че цената на биткойн ще доближи 1 млн. $ в идните 5 години.

Директорът в Blokstream изяснява, че 5-годишният интервал на задържане цели изтеглянето на биткойни за 500 млн. $ от пазара, което ще усили тяхната цена на фона на лимитираното им предложение.

Биткойн нарастна до исторически най-много от към 68 000 $ през ноември тази година, като оттогава е поевтинял с близо 20%. Към края на месец октомври Ел Салвадор има не по-малко от 1 100 биткойна.
Най-голямата компания в света погледна към биткойн банкоматите
Американската верига магазини Walmart, която е най-голямата компания в света по мярка на приходите, е дала зелена светлина за разполаг...

Плановете ще трансфорат Ел Салвадор във „ финансовия център на света ” и „ Сингапур на Латинска Америка ”, споделя Моу, добавяйки, че чака и други страни да последват образеца.

„ Първите страни, които създадат това ще имат голямо преимущество ”, споделя той.

Инвеститорите ще получат и право на непрекъснато престояване, което бързо може да се трансформира в поданство, сподели Моу по време на обявлението на президента Букеле.

Биткойн градът ще бъде построен наоколо до вулкана Кончагуа, който ще бъде употребен за набиране на сила за добива не биткойн, сподели Букеле, добавяйки, че издаването на новите облигации ще стартира през 2022 година. Единственият налог в биткойн града ще бъде Данък добавена стойност в размер на 10%, като приходите ще спомогнат за построяването на обитаемото място и услугите в него, сподели той.

През септември Ел Салвадор стана първата страна в света, която одобри биткойн за легално платежно средство – нещо, което бе посрещнато по едно и също време с възторг и митинги през идващите месеци.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР