Ел Пасо е на прага на трета вълна от пристигащи мигранти и местните приюти са преизпълнени, казва служител на организацията с нестопанска цел

...
Ел Пасо е на прага на трета вълна“ от пристигащи
Коментари Харесай

Ел Пасо е на „прага на трета вълна“ от пристигащи мигранти, тъй като местните приюти са преизпълнени, каза представител на местна организация с нестопанска цел пред CNN в понеделник.

Трите приюта, управлявани от нестопанската организация Opportunity Center for the Homeless, са били преизпълнени през последните три седмици, каза заместник-директорът на организацията Джон Мартин пред CNN, а митническата и гранична служба на САЩ увеличават броя на хората, освободени на улицата.

„В петък видяхме 700 улични издания. Службата за управление на извънредни ситуации в Ел Пасо трябваше да се намеси и да помогне с приютяването на мигранти в хотелите“, каза Мартин.

Пусканията на улицата също причиняват затруднения: мигрантите остават по-дълго в Ел Пасо поради липса на ресурси, за да стигнат до местоназначението си, каза Мартин.

Венецуелският мигрант Ендерсън Амая Бланко показва гривни, присвоени през целия процес на задържане. Гривна за резервация с лична информация и баркод, ваксина срещу COVID-19, присвоен номер.“ class= Венецуелският мигрант Ендерсън Амая Бланко показва гривни, присвоени по време на процеса на задържане. Гривна за резервация с лична информация и баркод, ваксина срещу COVID-19, присвоен номер. Норма Галеана/CNN

Причините, поради които хората имигрират в САЩ, са много
Всичко за Вашата сватба
различни, казват експерти, като някои бягат от насилие, докато други търсят икономически възможности или да се съберат с членове на семейството, които вече са тук.

В региона се наблюдава скок на мигрантите на границата, средно 1200 срещи на ден, каза директорът на стратегическите комуникации в Ел Пасо Лаура Круз-Акоста. Неправителствени организации, градски и окръжни служители виждат над 1100 души, освобождавани в общността на ден, добави тя.

Градът е осигурил подслон чрез хотели „за повече от 4200 мигранти през последните седем дни“, каза Крус-Акоста.

„Град Ел Пасо и Службата за управление на извънредни ситуации (OEM) продължават да предоставят приют за извънредни ситуации, за да подкрепят местните неправителствени организации, Центъра за поддръжка на мигрантските услуги на окръга и да получават директни съобщения от CBP“, каза Круз-Акоста. „OEM в момента управлява хотели с над 900 мигранти, които получават храна и подслон, докато се осигуряват и чакат своето пътуване.“

На въпрос относно пускането на мигранти в градовете на САЩ, CBP каза в изявление до CNN, че агенцията „работи по план и като част от нашите стандартни процеси за бързо декомпресиране на зоните по югозападната граница и безопасно и ефективно проверка и обработка на мигранти за да ги поставим в имиграционни производства в съответствие с нашите закони.“

През последните дни в Южна Калифорния също има наплив от мигранти.

Около 2000 мигранти са пристигнали в окръг Сан Диего през последните няколко дни, докато групите за помощ работят, за да им осигурят допълнителни ресурси, каза пред CNN Immigrant Defenders Law Center – адвокатска кантора, фокусирана върху имигрантските общности, базирани в Лос Анджелис.

Броят се съобщава чрез усилията за прием и помощ, каза говорителят Алиша Варгас. Не е имало предварително планиране или уведомяване за пристигането на мигранти и повечето от мигрантите се нуждаят от допълнителна помощ, добави тя.

„Срещнахме се с федерални служители, за да осигурим безопасен и координиран процес за мигрантите, както и за нашите жители“, каза кметът на Сан Диего Тод Глория в изявление. „Тъй като Конгресът обмисля правителствен пакет за финансиране, наложително е те да включват искането за допълнителни бюджетни кредити на администрацията на Байдън за югозападната граница, което включва 600 милиона долара за подпомагане на нашите нестопански организации с текущи операции за подслон и подкрепа.“

В град Ел Кахон, на около 27 мили източно от Сан Диего, кметът Бил Уелс нарече вълната „катастрофа“.

„Всяко спешно отделение е с пълен капацитет в SD County. Нашите приюти за бездомни са пълни. Ресурсите са разтегнати“, каза Уелс в публикация в социалните медии.

Конър Пауъл и Тейлър Ромайн от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg