Ел Ниньо пристигна.Има 100% сигурност, че Ел Ниньо ще продължи

...
Ел Ниньо пристигна.Има 100% сигурност, че Ел Ниньо ще продължи
Коментари Харесай

„Силният“ Ел Ниньо вероятно ще донесе повече сняг в тези щати

Ел Ниньо дойде.

Има 100% сигурност, че Ел Ниньо ще продължи през ранната зима, Центърът за прогнозиране на климата, отдел на Националната администрация за океаните и атмосферата, сподели неотдавна, и има 90% или повече късмет да продължи до пролетта.

Ел Ниньо нормално разделя страната на половина, само че мястото, където минава разграничителната линия, варира от година на година. Южната трета до половината от Съединените щати, в това число Калифорния, евентуално ще бъде по-влажна по време на зимата на Ел Ниньо. Северозападната част на Тихия океан и долината на Охайо нормално са сухи и топли.

Въпреки че въздействието на Ел Ниньо в никакъв случай не е гаранция, климатичният модел има наклонност да въздейства върху времето в Съединени американски щати, защото доближава пикова мощ през зимата.

„ Агресивната интензивност на акулите “ постанова затварянето на плажа в Ориндж Каунти

Това значи ли, че Ел Ниньо ще донесе зимни стихии и сняг? Не на всички места и не е наложително, изяснява Michelle L'Heureux, метеоролог от Центъра за прогнозиране на климата, в публикация от предходната седмица.

„ Всъщност Ел Ниньо наподобява е огромният тягостен снеговалежите над по-голямата част от север Америка. ”

Ел Ниньо може да донесе спомагателни превалявания в южната половина на страната, само че там не постоянно е задоволително студено, с цел да трансформира тази влага в сняг. Виждате спомагателен сняг по време на зимата на Ел Ниньо в планинските региони на Запада, като планината Сиера Невада в Калифорния и южната част на Скалистите планини.

Междувременно Големите езера, някои от Ню Англия, северните Скалисти планини и северозападната част на Тихия океан нормално виждат по-малко сняг по време на зимата на Ел Ниньо, споделя L'Heureux.

Зоните, които получават повече междинен снеговалеж през зимата на Ел Ниньо, са оцветени в синьо на картата по-долу, до момента в който областите, които виждат по-малко сняг, са оцветени в кафяво.

По време на мощен Ел Ниньо, какъвто чакаме да забележим тази година, резултатите са още по-изразени. Повече сняг стартира да се появява в Северна Калифорния, щатите Four Corners, Тексас и Оклахома и южния район Апалачи.

Потискането на снега на север също е по-силно по време на мощен Ел Ниньо. Щати като Орегон, Вашингтон, Ню Йорк и Пенсилвания са най-склонни да видят снеговалеж под междинния.

Но преди да опаковате снежната екипировка, L'Heureux предизвестява да не четете междинните данни като заричане.

„ Ел Ниньо тласка възможностите в интерес на избрани климатични резултати, само че в никакъв случай не ги подсигурява “, написа L'Heureux.

Има и въздействието на изменението на климата, което значи по-малко снежни зими с течение на времето за огромна част от Съединени американски щати. От друга страна, странна снежна стихия постоянно може да се опълчи на възможностите, даже по време на годината на Ел Ниньо.

В най-новата си прогноза Центърът за прогнозиране на климата сподели, че има 75% до 85% късмет да забележим „ мощен “ Ел Ниньо тази зима. Има 30% късмет в последна сметка да се окаже един от най-силните, записвани в миналото.

За най-новите вести, времето, спорта и поточно видео се насочете към KTLA.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР