Ел Ей Лейкърс спечели домакинството си на Мемфис Гризлис със

...
Ел Ей Лейкърс спечели домакинството си на Мемфис Гризлис със
Коментари Харесай

Лейкърс си върнаха предимството срещу Мемфис, Филаделфия довърши Бруклин

Ел Ей Лейкърс завоюва семейството си на Мемфис Гризлис със 111:101 в трети мач от серията в първи кръг на плейофите в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Над всички за " езерняците " бе Антъни Дейвис, който господства в подкошието и приключи с дабъл-дабъл - 31 точки и 17 битки. Голямата звезда на калифорнийци ЛеБрон Джеймс се регистрира с 25 пункта, девет битки и пет асистенции. Още трима баскетболисти на Лейкърс завършиха с двуцифрен точков - Д`Анджело Ръсел (17), Руи Хачимура (16) и Остин Рийвс (13).

Ел Ей помрачи завръщането на Джа Морант в редиците на " гризлитата ". Гардът даде всичко от себе си, като остана на косъм от трипъл-дабъл след страховит мач - 45 точки, девет битки и 13 асистенции. Той не получи обаче задоволително помощ от останалите си съотборници, като единствено двама от тях се регистрираха с 10 и повече пункта - Дезмънд Бейн (18) и Джарен Джаксън-младши (13).

Двубой номер 4 от серията още веднъж е в Лос Анджелис в нощта на понеделник против вторник от 05:00 часа българско време.

В друга среща, Филаделфия 76-ърс се трансформира в първия полуфиналист в Източната конференция, откакто взе и четвъртия си мач против Бруклин Нетс, този път с 96:88 като посетител и завоюва серията с 4:0 победи. В отсъствието на Джоел Ембийд, Тобайъс Харис се регистрира с дабъл-дабъл - 25 точки и 12 битки. Пол Рийд добави 10 пункта и 15 битки, а Джеймс Хардън остана на две овладени топки от трипъл-дабъл - 17 точки, осем битки и 11 асистенции. За Бруклин Спенсър Динуиди приключи с 20 точки, Ник Клакстън добави дабъл-дабъл - 19 пункта и 12 битки, а Микал Бриджис завърши със 17 точки, само че сезонът за Нетс завърши. Фили от своя страна чака спечелилия от двойката Бостън Селтикс - Атланта Хоукс, където " келтите " водят с 2-1 победи.

Финикс Сънс е на триумф от място в полуфиналите на Запад, откакто взе и второто си посещение на Ел Ей Клипърс, този път със 112:100. Кевин Дюрант и Девин Букър комбинираха за общо 61 точки за " слънцата ". Деандре Ейтън завърши с дабъл-дабъл - 15 точки и 13 битки, а ветеранът Крис Пол с 19 пункта и девет асистенции. " Ножиците " още веднъж усетиха неналичието на Кауай Ленърд, като напъните на Ръсел Уестбрук се оказаха незадоволителни - гардът приключи с 37 точки, пет битки и четири асистенции.

Маями Хийт си върна водачеството против Милуоки Бъкс, печелейки безапелационно със 121:99 в дуел номер 3 от серията на Изток. В отсъствието на Янис Адетокумбо " елените " нямаха отговор в отбрана, като шестима играчи на " горещите " приключиха с двуцифрен точков актив, водени от Джими Бътлър с 30. Домакините бяха подкрепени и от 59 точки от пейката.

Всички резултати:

Бруклин Нетс - Филаделфия 76-ърс 88:96 (0-4 победи, Филаделфия е 1/2-финалист на Изток)

Ел Ей Клипърс - Финикс Сънс 100:112 (1-3 победи)

Маями Хийт - Милуоки Бъкс 121:99 (2-1 победи)

Ел Ей Лейкърс - Мемфис Гризлис 111:101 (2-1 победи)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР