Ел Ей Лейкърс се класира за финала на Западната конференция,

...
Ел Ей Лейкърс се класира за финала на Западната конференция,
Коментари Харесай

След 10 години Лейкърс са отново на финал в Западната конференция

Ел Ей Лейкърс се класира за финала на Западната конференция, откакто завоюва полуфиналната серия с Хюстън Рокетс с 4-1 победи.

В мач номер 5 „ езерняците “ не оставиха шансове на противника и го надиграха безапелационно със 119:96. Възпитаниците на Франк Вогел не позволиха в нито един миг закъснение в резултата, а преднината им в един миг доближи цели 30 точки. Още в първата четвърт Лейкърс зададоха темпото и завоюваха с 35:20. Въпреки че тексасци изоставаха с 11 на почивката, нова страхотна четвърт за калифорнийци и 33:18 обезкуражиха съперника за последните 12 минути на паркета.

Над всички за спечелилите бе ЛеБрон Джеймс с дабъл-дабъл – 29 точки и 11 битки, към които добави и седем асистенции. За него това ще бъде 11-о присъединяване във край на конференция. Още петима баскетболисти на отбора приключиха срещата с двуцифрен точков актив. За Рокетс Джеймс Хардън завърши с 30 точки, шест битки и пет асистенции, само че неговите старания се оказаха извънредно незадоволителни за Хюстън, които след първата си победа в серия отстъпиха в идващите четири.

„ Езерняците “, от своя страна, доближиха за първи път до финала в конференцията от 2010-а насам, когато воденият от Коби Брайънт отбор надделя Финикс по пътя към финала – там съставът завоюва последната си НБА купа в конфликт с Бостън Селтикс. Лейкърс ще играят във финала на Запад против спечелилия от Ел Ей Клипърс и Денвър Нъгетс, където „ ножиците “ водят с 3-2 триумфа. Във финала на Изток пък двойката е ясна – Маями Хийт и Бостън Селтикс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР