Екзотични маймуни и сурикати са най-новите обитатели в зоопарк Бургас.

...
Екзотични маймуни и сурикати са най-новите обитатели в зоопарк Бургас.
Коментари Харесай

Едни от най-редките видове маймуни в света пристигнаха в зоопарка в Бургас

Екзотични маймуни и сурикати са най-новите жители в зоопарк Бургас. Двойка златоглави лъвски тамарини, памукоглави тамарини, мармозетки и семейство сурикати ще радват посетителите на зоопарка. Това са едни от най-редките типове маймуни в света и единствени в България.

Според шефа на зоопарка Кръстьо Дъбов се е чакало температурите да стигнат към 20 градуса, с цел да пуснат животните на открито. " Те всички са от Южна Америка, от долината на Амазонка. Обичат топлото и влагата, което сме постигнали в къщичките им. Мармозетките са доста занимателни, любимци са на децата. Между 150 и 250 грама е тежестта им, доста са игриви. Taмаринът е мощно заплашен, изчезват хабитатите им - горите, в които живеят ", разкри той.

По думите му маймунките се хранят с червейчета и ларви на инсекти. " Ние вземаме сухи кашички, с които се хранят. Задължително няколко часа след храната те използват естествен каучук или смола от каучуково дърво, което им е належащо за храносмилането. Почти всички тамарини са млади двойки животни. След към месец при нас идва чисто бял тамарин, както и още два типа, които ще са изненада. Наесен следва основаване на необитаем хабитат, където ще бъдат преместени сурикатите ", изясни Дъбов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР