Екзопланетата Kepler-62f би могла един ден да поддържа човешки живот,

...
Екзопланетата Kepler-62f би могла един ден да поддържа човешки живот,
Коментари Харесай

Тази планета може да е обитаема. Тя се намира само на 1200 светлинни години от нас

Екзопланетата Kepler-62f би могла един ден да поддържа човешки живот, настояват учени. Тя се намира едвам на 1200 светлинни години от Земята, написа Science Alert.

Разположението на Kepler-62f по отношение на нейното слънце наподобява идеално – планетата се намира в така наречен „ населен пояс “. Т.е. на повърхността й можем да чакаме комбинация от каменист терен и океани.

Kepler-62f е към 40 % по-голяма от Земята, тъй че ще има място за всички, в случай че един ден успеем да стигнем до нея.

Планетата е кръстена по този метод, защото е открита от „ Кеплер “ през 2013 година Нов разбор, изработен от екип от Университета на Калифорния, Лос Анджелис, изследва по-внимателно състава на планетата, нейната орбита и типа атмосфера, който предлага.

Учените са употребявали компютърен модел, с цел да тестват разнообразни хипотези, свързани със състава на планетата и нейната орбита. Оказва се, че тя се намира на по-голямо разстояние от своята звезда, в сравнение с ние от нашето Слънце. Това значи, че ще е нужно по-голямо количество въглероден диоксид в атмосферата, в случай че желаеме водата да се задържи в течно положение на повърхността.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР