Екзекутора на Ливърпул Стойчо Младенов говори пред Блиц във връзка

...
Екзекутора на Ливърпул Стойчо Младенов говори пред Блиц във връзка
Коментари Харесай

Стойчо Младенов направи сензационно разкритие

Екзекутора на Ливърпул Стойчо Младенов приказва пред Блиц по отношение на 40-годишнината от популярната победа на ЦСКА. На 17 март 1982 година с два негови гола „ алените “ сложиха на колене мърсисайдци пред претъпкания до краен лимит Национален стадион „ Васил Левски “.

Припомняме, че вечерта преди мача Стойчо страда от главоболие. Масажистът на ЦСКА Александър Александров обаче съумява да изправи на крайници Младенов, който се трансформира в огромния футболен воин.

Стойчо направи сензационно разобличаване, обвързвано с музея на ЦСКА. Той призна и какво се е случило с фланелката, с която играе на 17 март 1982 година против Ливърпул.

„ Знаете ли. Най-хубавото е, че 40 години по-късно аз съм жив и здрав. За което благодаря на Господ. Трима от моите съотборници към този момент ги няма – Безински и братя Димитрови… Тъжно е, че тъй като си отидоха рано-рано.

Винаги съм казвал, че това беше популярен мач, велика нощ, популярен момент. И не тъй като аз означих двата гола. Може да звучи банално, само че триумфът е на всички. Наистина е по този начин. На безусловно всички, които бяха на терена. Както и на треньорския щаб отпред с Аспарух Никодимов “, съобщи Младенов.

" Обувките ми от мача с Ливърпул са в музея на ЦСКА. Какво се случи с фланелката ли? Изчезна. След края на дуела част от почитателите нахлуха на терена. Всички се прегръщахме. Някои взеха да дърпат фланелката ми. Аз в цялата еуфория я съблякох и на секундата я отмъкнаха. Нито видях кой я взима, нито нищо. Впоследствие осъзнах, че съм изгубил скъп образец, само че не това е най-важното.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Аз имам скъп спомен от въпросните два мача с Ливърпул. Това са две кристални чаши. Много са красиви. Едната е от първата среща на 3 март на „ Анфийлд “, втората – от 17 март. Подариха ни ги англичаните. Има надпис на тях.

И в този момент ще ви разкрия нещо. Едната чаша ще я подаря на новия ни музей, когато бъде издигнат новият ни стадион. Нека я слагат до обувките ми, с една от които вкарах втория си гол против Ливърпул. Реших да направя и други дарения. Вкъщи имам богат списък от фланелки, златни медали, грамоти, купи. Ще ги дам на новия ни музей. Надявам се огромната цел на ЦСКА скоро да стане действителност – да имаме нов стадион и още по-красив музей от сегашния “, приключи Младенов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР