Екваториална Гвинея постигна много ценна победа с 4:2 над Гвинея-Бисау

...
Екваториална Гвинея постигна много ценна победа с 4:2 над Гвинея-Бисау
Коментари Харесай

Екваториална Гвинея с ценна победа в турнира за Купата на африканските нации

Екваториална Гвинея реализира доста скъпа победа с 4:2 над Гвинея-Бисау във втори мач за двата отбора от група " А " в шампионата за Купата на африканските народи. Хеттрик за спечелилите осъществя капитанът на отбора Емилио Нсуе,(21 ", 51 " и 61 " ), а още един гол означи Хосете Миранда (46 " ). За Гвинея-Бисау се разписаха Естебан Ороско (37 " ) и Хосе Корея (90+3).

Трите гола на футболиста на испанския третодивизионен Интерсити е исторически, защото той е най-възрастният състезател в историята на шампионата, който се разписва три пъти в един мач - на възраст от 34 години и 110 дни. Цял мач за Гвинея-Бисау изигра пък някогашният футболист на ЦСКА Жанио Бикел.

Първите двадесет минути не предложиха нищо изключително забавно. Така пристигна 21-вата минута, когато Пабло Ганет от Екваториална Гвинея пусна извеждащо подаване към капитана на отбора Емилио Нсуе, който се възползва от недобра интервенция на бранителя на Гвинея-Бисау Сори Мане и с прекрасен удар изведе символичните домакини напред. Екваториална Гвинея можеше и да удвои задатъка си няколко минути по-късно, когато центриране на Хосете Миранда " кацна " на горната греда, само че в последна сметка топката излезе в навън.

Гвинея-Бисау обаче не се съобщи и съумя да изравни. След положително включване отдясно Мауро Родигрес пусна рисков паралелен на голлинията пас и централният защитник на Екваториална Гвинея Естебан Ороско в желанието си да почисти заби топката в личната си мрежа - 1:1. Буквално в идната Гвинея-Бисау можеше да реализира цялостен поврат, когато бранителят Саул Коко спъна в наказателното си поле Франкулиньо и реферът отсъди дузпа. След обзор с ВАР обаче основният арбитър анулира 11-метровия углавен удар. Така с тъждество завърши първото полувреме.

В началото на втората част Екваториална Гвинея нанесе два бързи удара по противника си. След мощно изритана топка от вратаря Хесус Овоно, бранителят на Гвинея-Бисау Сори Мане отново не се намеси добре и останалият самичък против вратаря Хосете Миранда направи 2:1 за отбора си. Само пет минути по-късно Екваториална Гвинея вкара още едно попадение, като Басилио Ндонг центрира отляво, стражът Упарин Джоко не се намеси добре и капитанът Емилио Нсуе вкара втория си гол в мача, правейки резултата 3:1.

В 61-вата минута играчът на испанския Интерсити оформи своя хеттрик, откакто бе изведен самичък против вратаря на Гвинея-Бисау, излъга го и насочи топката в мрежата за 4:1. Тук още веднъж се намеси системата ВАР, като в началото попадението не бе прието, само че след обзор с нея голът бе доказан. Гвинея-Бисау опита да върне едно попадение осем минути по-късно, когато резервата Марсиано Санка стреля от близко, само че Хесус Овоно съумя да избие. До края срещата главно се доиграваше, като въпреки всичко символичните посетители означиха почетно попадение посредством резервата Хосе Корея в третата минута на даденото от съдията продължение на постоянното време, който оформи крайното 4:2.

След тази победа Екваториална Гвинея към този момент има 4 точки и е с положителни шансове да продължи напред, като в последния мач от групата ще играе с домакините от Кот д " Ивоар. Гвинея-Бисау пък загуби за повторно и на процедура е навън от шампионата, като ще срещне Нигерия в последната си среща.
 Нигерия - Екваториална Гвинея 1:1 в мач от шампионата за КАФ
Нигерия разочарова с реми против Екваториална Гвинея

Осимен не съумя да се трансформира в герой
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР