Еквадор реши да подкрепи Украйна като й предостави руска военна

...
Еквадор реши да подкрепи Украйна като й предостави руска военна
Коментари Харесай

Москва размаха пръст на Еквадор

Еквадор реши да поддържа Украйна като й даде съветска военна техника чрез Съединени американски щати. В отговор от Москва показаха, че това е  " неразумно " нарушаване на контракта, съобщава " Ройтерс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналия месец държавното управление на Еквадор разгласи, че ще одобри предлагането на Вашингтон за замяна на " украински и съветски скрап " срещу модерно американско съоръжение на стойност 200 милиона $.

Съединените щати показаха, че оръжията, които получат от Еквадор, ще бъдат изпратени на Украйна за подсилване на силите ѝ на бойното поле против Русия.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че решението на Еквадор е взето под напън от външни сили.

" Такова неразумно решение беше взето от еквадорската страна под сериозен напън от външни заинтригувани страни ", безапелационна бе тя.

" Нашите сътрудници са добре осведомени с наредбите на договорите, които включват обвързване да употребяват доставеното съоръжение за посочените цели и да не го трансферират на трета страна без приемане на съответното единодушие от Русия ".

Властите в Еквадор прецизираха, че Москва е посъветвала размяната да не се прави, само че те считат, че все пак имат право да я създадат, съобщи нюз.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР