Еквадор и Уругвай се превърнаха в поредните два отбора, които

...
Еквадор и Уругвай се превърнаха в поредните два отбора, които
Коментари Харесай

Още два отбора подпечатаха визите си за Катар 2022

Еквадор и Уругвай се трансфораха в следващите два тима, които се класираха за финалите на Световното състезание по футбол в Катар в края на годината. Еквадорците ще играят на Мондиал едвам за четвърти път в историята си, макар че позволиха загуба с 1:3 при гостуването си на Парагвай.

В Сиудад дел Есте нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо се появи в игра в 76-та минута и по-малко от 10 минути по-късно вкара гол от дузпа, само че той бе почетен, защото преди този момент гостите бяха инкасирали три попадения, дело на Роберт Моралес, Мигел Алмирон и автогол на Пиеро Хинкапи. Въпреки провалянето Еквадор към този момент няма по какъв начин да бъде преместен от четвъртото място в класирането, което дава директна виза за Катар.

Това се случи, с помощта на успеха на Уругвай над Перу с 1:0 вкъщи. Джорджан Де Арашаета вкара единственото попадение в Монтевидео, с цел да класира двукратните международни първенци на финалите и в същото време да донесе наслада и на Еквадор.

По този метод Еквадор и Уругвай имат по 25 точки, четири повече от петия Перу при единствено един оставащ мач. Перуанците остават в борбата за петото място, даващо прави на плейоф, като ще си го оспорват с Колумбия (20 точки) и Чили (19). Тази нощ колумбийците стигнаха до значим триумф над Боливия с 3:0 пред лична аудитория, до момента в който лидерът в класирането Бразилия разруши Чили с 4:0 вкъщи.

По този метод към този момент са ясни 19 от 32-та участника на Мондиала в Катар. Освен домакините, сигурни за финалите са още Германия, Дания, Бразилия, Франция, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия, Аржентина, Иран, Южна Корея, Япония, Саудитска Арабия, Еквадор и Уругвай.

Световното състезание в Катар ще се организира в интервала 21 ноември - 18 декември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР