Еквадор е поискал от основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж да

...
Еквадор е поискал от основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж да
Коментари Харесай

Еквадор поиска от Асандж да се въздържа от изказвания за Каталуния

Еквадор е изискал от създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж да заобикаля изказвания, които могат да навредят на интернационалните връзки на Кито, съобщи еквадорското министерство на външните работи. Това стана след следващото изказване на Асандж в поддръжка на независимостта на Каталуния, съобщи БГНЕС.
Еквадорските управляващи са припомнили на Асандж задължението му да не прави изказвания или дейности, които могат да навредят на интернационалните връзки на Еквадор с други страни. Австралиецът, създател на WikiLeaks, откри леговище през 2012 година в еквадорското посолство в Лондон, като по този начин избегна да бъде екстрадиран в Швеция, с цел да бъде съден там за обезчестяване.
От октомври насам Асандж показва своята поддръжка за каталунските сепаратистки управляващи след неразрешения референдум за самостоятелност и многочислените митинги. Мадрид стачкува и еквадорският президент Ленин Морено настоя Асандж да съблюдава изискванията, при които му е предоставено леговище, да не се меси във вътрешните работи на Еквадор и на други страни, както и в връзките на Кито с тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР