Еквадор е изправен пред вълна от осъждания за късно нощно

...
Еквадор е изправен пред вълна от осъждания за късно нощно
Коментари Харесай

Еквадор осъден за късно нощно нападение срещу мексиканското посолство в Кито

Еквадор е изправен пред вълна от осъждания за късно нощно нахлуване на мексиканското посолство в неговата столица Кито, при което бе хванат някогашният вице-вицепрезидент на андската нация президент и провокира дипломатическа рецесия сред двете страни.

Съединени американски щати, Европейски Съюз и редица страни в Латинска Америка се причислиха към възходящия хор от рецензии, ориентирани към Еквадор по отношение на нападението в петък, деяние, съвсем нечувано- даже във военните диктатури.

Външното министерство в Мадрид го назова „ нарушаване “ на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година, до момента в който бразилският му сътрудник сподели, че този ход „ би трябвало да предстои на изрично отменяне, каквото и да е аргументация за използването му ”.

Левите водачи в Колумбия, Куба, Венецуела и Хондурас също осъдиха държанието на Еквадор, като Никарагуа последва Мексико в спирането на дипломатическите връзки с Кито. Консервативните държавни управления в Аржентина и Уругвай също смъмриха Еквадор.

Твърдолинейното конс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР