Ексводещият на Сървайвър нанесе тежък удар по предводителя на хората

...
Ексводещият на Сървайвър нанесе тежък удар по предводителя на хората
Коментари Харесай

Владо Карамазов и Валери Йорданов си мерят мъжеството

Ексводещият на Сървайвър нанесе тежък удар по предводителя на хората на Морфов – Валери Йорданов, въпреки и без да загатва името му в прав текст. Той цитира поговорката „ Тарикат мъж не писка “. Това се случи, откакто Йорданов изрева, че в края на юни и през юли са му поставени над 10 поредни спектакъла. Това обаче се отнася единствено за спектаклите на Александър Морфов, както и за моноспектакли на актьорите бунтари като Валери Йорданов и Албена Колева, подкрепящи Морфов и настояващи за оставката на Васил Василев.

 

„ Понеже се случват какви ли не неща към мен, взех решение да споделя мисли и мемоари. Един от най-големите театрални мемоари за мен беше, когато на фестивала в Авиньон изиграхме много тежкия театър „ Казанова “ – 25 следващи пъти. Играех Казанова, като бях на сцената през целия театър. Това беше едно надграждане на облика и спектакъла и най-после представлението беше достигнало неподозирани за нас територии. Тогава усетих какъв брой доста ни ограбва нашата система на репертоарен спектакъл “, написа в персоналния си профил във фейсбук Владимир Александров, по-известен като Владимир Карамазов.

 

„ Ужасно е да играеш комплицирани функции през месец. Всекидневното играене на театър води актьорите до реализиране на изключителни неща. Да, уморително е, само че е доста сладка тази отмалялост на същинска актьорска работа. Няколко години по-късно гледах в Лондон Джъд Лоу в Хенри М. Три месеца всеки ден, като събота и неделя се играе по два пъти. Аз гледах може би една от последните постановки и гласът му беше паднал. Но каква сила имаше! Страшно му завидях, тъй като и аз желая да се опитвам в такова нещо. Искам да видя дали мога да разпределя силата си за подобен маратон и дали ще го устоя. Каква ли подготовка ще ми би трябвало, каква ли настройка? Уви, може би в никакъв случай няма да схвана. Просто нашата система е друга и за мен тя е в пъти по-ощетяваща артиста. В момента преговарям „ Антихрист “, обрисува се тежък театър за мен. Надявам се да имам опцията някой ден да го изиграя поредно най-малко 10 пъти. Би било отлично. И последно нещо, само че значимо. Има една сентенция, малко махленска, само че все пак разкрива философия на живот и огромна класа. Приел съм я като закон в моя живот и се пробвам да я съблюдавам. И тя е „ Тарикат мъж не писка “, съобщи още Карамазов.

 

Според Валери Йорданов пък управлението на театъра води избрана политика към така наречен артисти бунтари, които поддържат уволнения дисциплинарно основен режисьор Александър Морфов. В програмата на Народния спектакъл е планувано Валери да играе моноспектакъла „ Караконджул “ от 27 до 30 юни, и на 2, 4, 5и 6 юли – всяка вечер, както и спектакъла „ Големанов “ сред тях.

 

„ Албена Колева има поставени 4 спектакъла един след различен през лятото. „ Хъшове “ са три пъти един след различен през юли. Погледнете обаче, че това се отнася единствено за спектаклите на непослушните.  Другият театър „ Животът е прелестен “ на Александър „ Морфова са желали също да го сложат четири пъти през лятото, само че Камен Донев има задължения и е отказал четири постановки и ще има две поредни. Бих поканил шефа да опита да изиграе осем моноспектакъла осем вечери поред, с цяло въртене преди този момент, т.е. – по два на вечер, каквато е неговата заповед “, разяснява Валери Йорданов.

 

Помолен да разяснява думите на Карамазов, театралният Бръчков сподели единствено, че не желае да влиза в пререкания с сътрудниците си от театъра, само че добави, че някои от сътрудниците му мълчат поради високите заплати, които шефът даде.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР