Ексцентричен датски изобретател днес бе осъден на доживотен затвор за

...
Ексцентричен датски изобретател днес бе осъден на доживотен затвор за
Коментари Харесай

Доживотна присъда за изобретател, убил журналистка

Ексцентричен датски откривател през днешния ден бе наказан на пожизнен затвор за убийството на шведската журналистка Ким Вал.

Петер Мадсен, 47-годишен бизнесмен и галактически инженер, е последният човек, забелязан с Вал, откакто я поканил на самоделната му подводница предишния август.

Подводницата потъва, Мадсен съумява да се избави, а разчлененото тяло на Вал изплува край крайбрежията на Копенхаген няколко дни по-късно, оповестиха от полицията.

Вал беше на 30 година и работеше като публицист на свободна процедура. Поканата да се качи на борда на UC3 Nautilus в Копенхаген била в отговор на молбата на Вал да се срещне с Мадсен, с цел да напише публикация за него.

В последните няколко месеца се появиха ужасяващи детайлности към гибелта на Вал. Разследващите управляващи са намерили доказателства, че Вал е умряла или от удушаване, или от прерязване на гърлото. Тялото й е било разчленено, като към него са прикрепени части метал, с цел да може да потъне на дъното на морето.

Главата, краката и облеклата й били изхвърлени в найлонов чувал в морето. Мадсен употребявал нож и отвертки, с които удрял, мушкал и рязал Вал, преди тя да почине. Вал е наръгана голям брой пъти в гениталиите, съгласно осъществената аутопсия на останките й. Тя също по този начин имала рани от убождане със спринцовки по тялото. Журналистката е била завързана към тръби на подводницата на Мадсен, евентуално с ремъци, които той имал на борда, или със личните й чорапи.

Днес съдът в Копенхаген призна Мадсен за отговорен за убийството на Вал и за полово нахлуване. Преди това Мадсен отхвърляше да е правил както ликвидиране, по този начин и полово посягане и възнамерява да апелира присъдата. Той също по този начин променяше неведнъж версията си за случилото се. Първоначално твърдеше, че журналистката е била убита от железен люк вътре в подводницата, след което пък съобщи, че се е отровила с въглероден окис.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР