Ексцентричен датски изобретател днес бе осъден на доживотен затвор за

Ексцентричен датски изобретател днес бе осъден на доживотен затвор за ...

Доживотна присъда за изобретател, убил журналистка.Ексцентричен датски изобретател днес бе осъден на доживотен затвор за убийството на шведската журналистка Ким Вал.

Петер Мадсен, 47-годишен предприемач и космически инженер, е последният човек, видян с Вал, след като я поканил на самоделната му подводница миналия август.

Подводницата потъва, Мадсен успява да се спаси, а разчлененото тяло на Вал изплува край бреговете на Копенхаген няколко дни по-късно, обявиха от полицията.

Вал беше на 30 г. и работеше като журналист на свободна практика. Поканата да се качи на борда на UC3 Nautilus в Копенхаген била в отговор на молбата на Вал да се срещне с Мадсен, за да напише статия за него.

В последните няколко месеца се появиха ужасяващи подробности около смъртта на Вал. Разследващите власти са намерили доказателства, че Вал е починала или от удушаване, или от прерязване на гърлото. Тялото й е било разчленено, като към него са прикрепени парчета метал, за да може да потъне на дъното на морето.

Главата, краката и дрехите й били изхвърлени в найлонов чувал в морето. Мадсен използвал нож и отвертки, с които удрял, мушкал и рязал Вал, преди тя да умре. Вал е наръгана множество пъти в гениталиите, според извършената аутопсия на останките й. Тя също така имала рани от убождане със спринцовки по тялото. Журналистката е била завързана към тръби на подводницата на Мадсен, вероятно с ремъци, които той имал на борда, или със собствените й чорапи.

Днес съдът в Копенхаген призна Мадсен за виновен за убийството на Вал и за сексуално нападение. Преди това Мадсен отричаше да е извършвал както убийство, така и сексуално посегателство и планира да обжалва присъдата. Той също така променяше многократно версията си за случилото се. Първоначално твърдеше, че журналистката е била убита от метален люк вътре в подводницата, след което пък заяви, че се е отровила с въглероден окис.

Източник: marica.bg