Екстремното време принуждава десетки хиляди млади скаути да бягат от световното джамбори в Южна Корея

...
Участници в тазгодишното Световно скаутско джамборе в Южна Корея - Авторски
Коментари Харесай

Участници в тазгодишното Световно скаутско джамборе в Южна Корея Участници в тазгодишното Световно скаутско джамборе в Южна Корея - Авторски права Choe Young-soo/Yonhap От Euronews  с AFP Публикувано на 08.07.2023 г. - 11:03

Младежи от около 160 страни имаха уморени лица и повече от 600 трябваше да бъдат лекувани от изгарящата жега.

Първо горещата вълна, а след това заплахата от тайфун превърнаха международната скаутска среща в истински тест за оцеляване.

Южна Корея, където се проведе събитието, се готви да се евакуира десетки хиляди скаути от крайбрежно джамборе, докато се задава тропическата буря Ханун.

Хиляди участници вече бяха избягали поради жегата и лошата организация.

Младежи от повече от 158 държави имаха уморени лица и повече от 600 трябваше да бъдат лекувани сред цвъртящата жега, което накара мнозина да се откажат.

Около 43 000 души от цял ​​свят се присъединиха към гигантското скаутско джамборе в края на юли в Saemangeum, на западния бряг на Южна Корея. Фестивалът, организиран на всеки четири години, който трябваше да приключи на 12 август, сега ще бъде съкратен.

„Поради очакваното въздействие на тайфуна Ханун ще бъде насрочено ранно заминаване за всички участници“ , Световната организация на скаутското движение обяви в изявление в понеделник, призовавайки властите да помогнат за репатрирането на десетките хиляди деца и тийнейджъри, участващи във фестивала.

„Призоваваме правителството да ускори да направи плана за заминаване и да осигури всички необходими ресурси и подкрепа за участниците по време на техния престой и докато се завърнат в родните си страни“, добави той.

Някои държави, сред които Обединеното кралство, вече бяха преместили своите скаути поради „високи температури и лоши санитарни условия“ в лагера.

Главният изпълнителен директор на британските скаути Мат Хайд каза пред BBC, че се чувства разочарован от организаторите.

За разлика от тях, испанският Скаутската организация написа в Туитър, че въпреки жегата дейностите, които младите хора извършват, са си стрували изживяването.

Според южнокорейската информационна агенция Yonhap всички дейности, планирани за понеделник следобед, са отменени и участниците ще започнат да напускат лагер във вторник сутринта.

Мощният тайфун Ханун, който уби най-малко един човек в японския архипелаг Окинава миналата седмица, се очаква да достигне Южна Корея в четвъртък, според метеорологичните служби.

Истински тест за оцеляване

Събитието, което обещаваше да бъде приключение, се превърна в кошмар.

Хиляди участници, включително 4000 британци и 1500 американци, вече бяха напуснали място поради изключителна жега и лоша организация.

Британците се оттеглиха в Сеул, докато американците бяха посрещнати от армията на страната си в базата си в Pyeongtaek, южно от столицата.

The Сингапурските скаути също решиха да напуснат обекта по-рано от планираното.

В момента Корейският полуостров изпитва влажна гореща вълна с дневни температури между 35 и 38 градуса, което налага максимална тревога за гореща вълна.

< p>През последните дни местните медии описаха ситуацията като "национален позор", като се има предвид времето, с което страната трябваше да се подготви за това гигантско лятно събиране.

Правителството на Южна Корея трябваше да изпрати военни лекари и медицински сестри, както и климатизирани автобуси и хладилни камиони, натоварени с леденостудена вода.

Освен проблемите, причинени от жегата, местните медии съобщават за лоши условия за къмпингуване, като санитарните съоръжения са „далеч от идеалните“, включително елементарни душове и тоалетни. Да не говорим за многобройните ухапвания от насекоми.

Още влошавайки нещата, регионалните власти съобщиха в събота, че 70 участници са били заразени с COVID.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР