Екстремно горещо време ни очаква и в сряда. В 6

...
Екстремно горещо време ни очаква и в сряда. В 6
Коментари Харесай

Екстремно горещо ще е и в сряда

Екстремно горещо време ни чака и в сряда. В 6 области от Югоизточна България, както и за Русе през днешния ден е разгласен червен код за температури към и над 40°.

Оранжев код важи в по-голямата част от страната

В останалите региони предизвестията са от втора степен – оранжев код. Само на северозапад дневните стойности ще са по-поносими и там кодът е жълт.

В планините ще е слънчево. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и в масивите от западната половина от страната ще има превалявания и стихии. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър. Много топло ще бъде и по високите места,  оптималната на височина 1200 метра ще е към 29°, на 2000 метра – към 22°.

Според него се чакат температури от към 41 градуса

На морето ще е слънчево. Едва по здрач по Северното Черноморие ще превали. Температурите по морския бряг ще са от 33 до 38 градуса.

Привечер и в нощта против четвъртък през страната ще премине леден атмосферен фронт и на доста места ще има превалявания , стихии и условия за градушки. Очаква се те да бъдат интензивни. Освен това и температурите ще стартират да се намаляват бързо.

„ Ел Ниньо ще се развихри и може да задмине 2016 година, която беше най-топлата година на Земята “, сподели той

След като премине този леден фронт времето ще стане по-прохладно. В четвъртък температурите ще са най-вече сред 25° и 30°. Ще бъде прохладно, с краткотрайни превалявания в Източна България. През идващите дни ще е най-вече слънчево с температури към 30-35 градуса.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР