Екстремно горещо и днес в по-голямата част от страната с

...
Екстремно горещо и днес в по-голямата част от страната с
Коментари Харесай

Захлаждане и гръмотевични бури в четвъртък

Екстремно горещо и през днешния ден в по-голямата част от страната с оптимални температури 36° до 43°, единствено в Северозападна България - сред 33° и 36°.

След слънчевото начало на деня в следобедните часове и през нощта на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. В обособени региони ще са интензивни и обилни по количество, ще има и градушки.

Със мощен вятър от северозапад ще прониква по-студен въздух и на следващия ден ще бъде значително по-хладно с оптимални температури сред 24° и 29°, в София - към 23°.

Над западната половина от страната ще бъде слънчево, само че в Източна България и на следващия ден на доста места ще има превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще остане и доста прохладно с краткотрайно мощен северозападен вятър.

На доста места и по Черноморието ще има интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Максималните температури сензитивно ще се намалят спрямо през днешния ден и ще са от 25° до 28°.

Температурата на морската вода е сред 24 - 26°, на обособени места по северното крайбрежие сред 13° и 17°. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, само че вълнението на морето ще остане едва.

В планините на обособени места се чакат превалявания и гръмотевици, с по-голяма възможност над Стара планина и Странджа. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър.

Макар и значително, захлаждането ще бъде краткотрайно. През идващите дни ще бъде слънчево, а температурите още веднъж ще тръгнат нагоре.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР