Екстремните горещини в страните от Южна Европа доведоха до бум

...
Екстремните горещини в страните от Южна Европа доведоха до бум
Коментари Харесай

В Европа има страна, която започна да печели от климатичната криза

Екстремните горещини в страните от Южна Европа доведоха до взрив на туризма в Норвегия. През юни общо 1,62 милиона туристи от цялостен ​​свят са посетили скандинавската страна, оповестява Bloomberg, като се базира на данни на анализатори от Statistics Norway.

Посещаемостта в Норвегия измежду чужденците е най-високата най-малко от 2010 година насам. За съпоставяне, през май броят на чужденците, резервирали нощувки в локални хотели и хотели, е на равнище 751,3 хиляди. Общият брой на туристите през юни, в това число жителите на самата Норвегия, се оказа най-високият в историята на наблюденията за този месец.

Отслабването на норвежката крона през по-голямата част от тази година промени възприемането на тази страна като една от най-скъпите за живот в Европа. Сред водещите международни валути единствено японската йена отслабна по-бързо. Обезценяването на норвежката национална валута в последна сметка докара до приток на туристи от Германия, Холандия и Съединените щати - тези страни бяха водачи в броя на пътуванията до...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР