Екстремните горещини са един от най-смъртоносните проблеми, произтичащи от изменението

...
Екстремните горещини са един от най-смъртоносните проблеми, произтичащи от изменението
Коментари Харесай

Хуманитарни групи призовават лидерите да действат срещу заплахата от екстремни горещини

Екстремните горещини са един от най-смъртоносните проблеми, произлизащи от изменението на климата, макар че му се обръща по-малко внимание, в сравнение с други странични резултати като урагани и наводнения, предизвестиха две от водещите международни филантропични организации в четвъртък.

2023 година беше най-горещата в историята, като покачващите се температури засегнаха по-специално най-уязвимите групи от популацията - възрастните хора, работещите навън и тези без достъп до системи за изстудяване, като да вземем за пример климатици.

Червеният кръст и Съединени американски щати Агенцията за интернационално развиване насочи своите предизвестия против „ невидимия палач “ на рисковите горещини на виртуална среща на върха, откакто Съединените щати излизат от най-топлата си зима в историята.

„ Ние призоваваме държавните управления, гражданските общества, младежите и всички заинтригувани страни да подхващат съответни стъпки по целия свят, с цел да оказват помощ за подготовката на страните и общностите за екстрем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР