Екстремната гореща вълна в Австралия е довела до смъртта на

...
Екстремната гореща вълна в Австралия е довела до смъртта на
Коментари Харесай

Масова смърт на диви коне в жегата в Австралия

Екстремната гореща вълна в Австралия е довела до гибелта на над 90 диви коне в пустошта, оповестиха локалните управляващи, представени от английските медии.
Лесничеи са намерили през предходната седмица мъртви и умиращи животни в сухо езерце край Алис Спрингс, в северната част на страната.
Около 40 от животните към този момент са били умряли от дехидратация и апетит. Оцелели коне по-късно са били заклани.
Австралия претърпя две седмици на рискова горещина, която счупи десетки върхове в цялата страна.
Днес в град Аделаида беше регистрирано рекордно висока температура - 46,2 градуса по Целзий, подобрявайки върха, регистриран през 1939 година.
Лесничеи се натъкнали на конете, откакто отсъствието им е било видяно от затънтена общественост.
Местният гражданин Ралф Търнър също е посетил мястото и разгласява фотоси онлайн, описвайки сцената като "касапница ".
"Бях унищожен. Никога не съм виждал нещо сходно - всички тела ", съобщи той за БиБиСи, допълвайки: "Не можех да допускам, че нещо сходно се е случило. "
Друг локален гражданин Рохан Смит разяснява, че водата е била "нормално там " и че конете "просто няма къде да отидат ".
Местните управляващи показаха, че са организирали кръвопролитие на останалите коне, тъй като те са били открити съвсем мъртви.
Те също по този начин са възнамерявали да унищожат още 120 диви коне, магарета и камили, които "умират от жадност " в прилежаща общественост.
Температурите в Алис Спрингс са надвишавали 42 градуса в продължение на съвсем две седмици - повече от 6 градуса над типичната междинна температура за януари, прецизираха от Бюрото по метеорология на Австралия.
Екстремните метеорологични условия следват рекордна гореща вълна, която създаде пет от 10-те най-топли в Австралия, откогато се води надеждна статистика.
Властите издадоха предизвестия, свързани със здравето на хората, като ги приканиха да останат на закрито и минимизират физическата интензивност, с нараснала угриженост за възрастните, хронично болните и децата.
Няколко други типове диви животни също са потърпевши, в това число известия за всеобщи смъртни случаи на локални прилепи в Нов Южен Уелс.
До милион риби също са открити мъртви по крайбрежията на реките в засегнатия от суша щат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР