Екстремистката групировка Ислямска държава (ИД) потвърди днес ареста в Русия

...
Екстремистката групировка Ислямска държава (ИД) потвърди днес ареста в Русия
Коментари Харесай

Ислямска държава потвърди ареста на четирима свои членове, извършили терористичната атака в Подмосковието

Екстремистката формация " Ислямска страна " (ИД) удостовери през днешния ден ареста в Русия на четирима свои членове, виновни за смъртоносната офанзива в концертна зала край Москва, ден откакто съветските управляващи насочиха нови обвинявания за връзки на нападателите с " украинските националисти ", съобщи Франс прес.

Отговорността за терористичната офанзива, при която преди седмица в зала " Крокус сити хол " починаха 143 души, към този момент беше поета от ИД, само че съветските управляващи настояват, че зад нея стоят " украинските националисти ". От своя страна Киев отхвърля да забъркан в нападението.

Изданието на ИД " Ан Набаа " удостоверява, че " четирима бойци, които са бойци на халифата ", са атакували залата в предградие на Москва. Трима от тях са употребявали автомати, а четвъртият е провокирал пожар, написа " Ан Набаа ", представен в каналите на мобилното приложение " Телеграм " на джихадистката формация.

След това нападателите са избягали от мястото на престъплението. Руските сили са почнали търсене и най-после са обкръжили терористите в гориста околност. " Дано Бог ги освободи от пленничеството им ", написа седмичникът " Ан-Набаа ".

При нападението, което е най-смъртоносното в Русия от 20 години насам, починаха минимум 143 души, а 360 бяха ранени, в това число деца. Руските управляващи оповестиха за ареста на 11 души, в това число четиримата хипотетични нападатели. На осем от тях са повдигнати обвинявания и са арестувани под стража.

Руският Следствен комитет, органът, отговарящ за главните престъпни следствия, съобщи през вчерашния ден, че причинителите на офанзивата са имали " връзки с украинските националисти " и са получили " огромни " суми пари в брой и криптовалута от Украйна, написа Българска телеграфна агенция.

Самият съветски президент Владимир Путин сподели, че четиримата нападатели са били задържани в съветската Брянска област при опит да избягат в Украйна, където от украинска страна е бил квалифициран " прозорец ", допускащ им да преминат границата.

Директорът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) Александър Бортников упрекна украинските и западните секрети служби, че са " улеснили " нападението.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР