Екстремен, по-екстремен, Петър Стойчев! За него почивката не трае дълго,

...
Екстремен, по-екстремен, Петър Стойчев! За него почивката не трае дълго,
Коментари Харесай

Петър Стойчев ще участва в Рали България

Екстремен, по-екстремен, Петър Стойчев! За него почивката не трае дълго, а за шампионския му дух няма лимити.

След 11 международни купи в плувния маратон, участия на четири олимпийски игри (Сидни 2000, Атина 2004, Пекин 2008 и Лондон 2012), плуване на 7 континента, измежду които и Антарктида, международен връх на Ламанша, 43-годишният българин е на стартовите блокчета.

bTV Репортерите: Кралят оттатък нулата Проследихме всяка стъпка на именития плувец Петър Стойчев по пътя към отбраната на международната му купа
Преди месец легендата на родното плуване защитити международната си купа в ледени води. Постигна го с нов връх на планетата в мразовития Мурманск - най-северния град на земното кълбо. Сега той се впуска в следващото предизвикателство. Плувецът, който е част от Международната зала на спортната популярност, разкри особено пред bTV, че ще взе участие в 50-ото юбилейно издание на Рали България в средата на май.

" Цял живот обичам да провокирам себе си. Това е следващото предизвикателство, с което се понечвам. Вярвам, че няма невъзможни неща, стига човек да ги желае задоволително мощно. Искаме да дадем образец, че бързо може да се кара единствено на съревнование, само че на пътя наш дълг и отговорност е да караме безопасно”, разяснява плувецът.

В най-престижното автомобилно съревнование у нас Петър Стойчев ще бъде навигатор на един от най-успешните ни водачи – двукратният първенец в Рали България (2007 и 2012 г.) Димитър Илиев.

" Навигаторът е значима част от екипажа, тъй като би трябвало да се има доверие. Това, което ни свързва с Петър, е точно доверието ", показа пред bTV Илиев.

Засега е ясно, че тандемът Илиев-Стойчев ще се състезава с автомобил „ Шкода Фабия R5”. С този автомобил през предходната година в Рали България победиха водачът Мирослав Ангелов и навигаторът му Еди Сивков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР