Екстремален e индексът за пожароопасност в 6 области на страната,

...
Екстремален e индексът за пожароопасност в 6 области на страната,
Коментари Харесай

Опасността от пожари е много висока в 6 области

Екстремален e показателят за пожароопасност в 6 области на страната, демонстрира прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките. Най-високата степен на заплаха от пожари е в действие за част от областите Благоевград, Кюстендил, Враца, Плевен, Ловеч и Велико Търново. Там е допустимо пораждане на бързо разпространяващи се, доста мощни и сложни за преодоляване пожари.
Много огромен показател за заплаха от пожари има в областите Видин, Монтана, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. При този показател има възможност за разразяване на доста мощни пожари с отчасти или цялостно засягане на короните на дърветата.
В прогнозата на метеоролозите екстремалният показател ще обхване нови области на следващия ден.
Само във вчерашния ден в страната са гасени 133 пожара, сподели нощес вътрешният министър Валентин Радев. Той управлява спешния щаб за преодоляването на пожара над Кресненското дефиле, който обхвана големи горски територии и продължава четвърти ден. Тази нощ в региона са дежурили 150 души.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР