Екстравагантен канадец с австралийски паспорт ще бяга утре на маратона

...
Екстравагантен канадец с австралийски паспорт ще бяга утре на маратона
Коментари Харесай

Канадски австралиец ще влиза в Книгата на Гинес на маратона в Стара Загора

Екстравагантен канадец с австралийски паспорт ще бяга на следващия ден на маратона в Стара Загора. До момента присъединяване в бяганията са декларирали близо 600 състезатели, заяви заместник-кметът Красимира Чахова, като посочи, че записвания ще има на място и в неделя.

33-годишният Алистър ще се опита тази година да започва на 52 маратона в 52 страни. Наред с това задачата му е да сложи връх за Гинес като усъвършенства международния връх във всяка от тях, бягайки облечен в разнообразни атрактивни костюми. Изявата му е въодушевена от надпревари като Лондонския маратон, в който елементарни хора се обличат във фантастични костюми и се пробват да слагат международни върхове на Гинес.
 Обиколката на Софийския маратон става 21 км
Обиколката на Софийския маратон става 21 км

" Тази година променяме трасето на маратона "

Това е 14-ата страна, в която ще бяга тази година канадецът, който се включва в стартовете с друга маскировка. Досега е минал през Кипър, Гърция, Щвейцария, Катар, Тунис, Оман, ОАЕ, Италия, Индия, Испания, Турция, Германия и Израел. Състезавал се е превдварително решен като астронавт, нинджа, играч по американски футбол, ръгбист, сумист, боксьор, готвач, дриблирайки с футболна топка, носейки плавници, само че признава, че най-трудно му е било да бяга с белезници.

Сред забавните поръчки за присъединяване е и тази на семейство датчани, които живеят в Пловдив и имат двама синове - на 14 и 16 години.

С маратон Стара Загора 2019 на следващия ден (31 март) стартира следващото издание на българската верига под мотото " Бягането като метод на живот ". Състезанието ще дефинира и държавните първенци на полумаратон. Атлетите потеглят тъкмо в 10 часа от старт-финалната зона пред Общината. Най-бързите при мъжете на 42-километровата отдалеченост се чакат малко след 12:00 часа, а победителката при дамите ще стане известна 20-ина минути по-късно. За присъединяване дойдоха над 25 елитни състезатели от водещи международни атлетически школи.
 Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще поддържа идеята за реновиране на спортни стадиони навън
Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще поддържа идеята за реновиране на спортни стадиони навън

Всеки може да се присъедини
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР