Екстрадираната в САЩ юристка на криптокралицата Ружа Игнатова - Ирина

...
Екстрадираната в САЩ юристка на криптокралицата Ружа Игнатова - Ирина
Коментари Харесай

Адвокатът на българката, работила с Ружа Игнатова: В екстрадицията има политически елемент

Екстрадираната в Съединени американски щати юристка на криптокралицата Ружа Игнатова - Ирина Дилкинска - е работила за нея в продължение на 4-5 години като юридически консултант, само че е продавала обучителни пакети, които не са криптовалута. 41-годишната Дилкинска в никакъв случай не е стъпвала в Съединени американски щати, а е търсена с алена бюлетина от Интерпол на база на клетвени заявления от сътрудник на ФБР и американски прокурор, съобщи пред бТВ нейният юрист Николай Петров.

Ирина Дилкинска е арестувана в София на 8 юни 2021 година, откакто обвинителният акт е импортиран в Окръжния съд на Съединени американски щати Южен окръг на Ню Йорк на 24.09.2020 година

Случаят с юристката Дилкинска е „ постен откъм фактология “, съгласно Петров. Според него единствено официално се покриват изискванията за екстрадиция. Той признава, че е имало финансови транзакции. По думите му обаче  клиентката му е изготвяла контракти и не е знаела, че нарушава закона.

„ Съвсем всекидневно е да има в подобен обсег на активност на една компания, която работи в съвсем 2/3 от света. Плащани са разнообразни суми по разнообразни контракти за поддръжка, IT услуги, за платежни услуги. Ирина  Дилкинска обаче в никакъв случай не е била в Съединени американски щати. Въпреки повдигнатото обвиняване там, тя в никакъв случай не е обитавала на територията на Съединени американски щати. Дейността на OneCoin е основно в офисите тук в София на площад „ Славейков “, които и до през днешния ден мисля, че действат по някакъв метод. Отделно от това, активността на самата компания е публикувана в към 180 страни по света “, изясни бранителят.

По думите му у нас има настоящо досъдебно произвеждане, което работи по активността на One Coin. То е стартирано още 2018 година

„ Беше от профилирания отдел на Специализираната прокуратура, която беше закрита и сега е под надзора на Софийска градска прокуратура. По това дело има над 70 тона събрана информация, а преди този момент е имало друга кореспонденция, към която са обединени други такива преписки, която през 2015 или 2016 година е прекъсната с разпореждане на прокурор от СГП за това, че липсва закононарушение. За българската страна активността на One Coin не е закононарушение “, съобщи Петров.

Той вижда политически детайл в екстрадицията. Бе категорчиен, че Ирина Дилкинска може да изтърпява наказването си и в България. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР