Екстрадираната в САЩ българка Ирина Дилкинска, работила в правния отдел

...
Екстрадираната в САЩ българка Ирина Дилкинска, работила в правния отдел
Коментари Харесай

Адвокатът на юриста на OneCoin: Никога не си е помисляла, че е правила нещо нередно

Екстрадираната в Съединени американски щати българка Ирина Дилкинска, работила в правния отдел на крипто империята на Ружа Игнатова " OneCoin ", се е занимавала с контракти и в никакъв случай не си е помисляла, че прави нещо неправилно.

Това съобщи пред NOVA бранителят ѝ Николай Петков.

Той добави, че дамата е арестувана през юни 2021 година пред учебното заведение на сина си на база алена бюлетина на Интерпол от края на 2020 година

Адвокатът акцентира, че обвиняванията против Дилкинска се базират на две клетвени заявления - на зам. основния прокурор на щата Ню Йорк и на сътрудник на ФБР.

Българката е упрекната, че е помогнала за основаването на фиктивни сдружения за изпиране на пари и опазване на имущество, принадлежащо на " криптокралицата " Ружа Игнатова.

Освен това се твърди, че Дилкинска е помогнала на юриста и съизвършител в схемата с " OneCoin " Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона $.

След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго забъркано лице за ареста, продължава обявата.

" 75-85% от показаните документи, на които се базира екстрадицията, касаят Ружа Игнатова, която не е открита и не е разпитвана. Делото тук беше дали да се екстрадира или не, а не дали е отговорна или не ", разяснява юристът.

За Ирина Дилкинска той заяви, че има две деца, а брачният партньор X има компания за кетъринг.

Юристът уточни, че фамилията не е заможно, а екстрадираната жена е работила за заплатата си.

Дилкинска е приключила право в чужбина. Работила е 4-5 години за " OneCoin ", като последно се е виждала с Ружа Игнатова през 2016-2017 година, изясни нейният юрист.

В офиса на компанията в София дамата е проверявала дали подписаните контракти се извършват и се е грижила за адаптиране на документите към законодателството на страните, в които компанията е работила. Става въпрос за над 170 страни, уточни юристът.

Николай Петков чака в Съединени американски щати повдигнатите обвинявания да търпят сериозен сериозен разбор от отбраната.

" Първата стъпка е да се изслуша обвиненият пред съд. Това е авансово дело. На него се слага и въпросът за съглашение, като срокът на присъдата може да се понижи на половина или с ¾ ", сподели юристът в отговор на въпрос.

Ако обвиняванията против Дилкинска - за присъединяване в скрит план за осъществяване на машинация и за пране на пари, бъдат потвърдени в американски съд, тя може да получи до 20 години затвор.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР