Експулсирането на 23-ма британски дипломати от Русия не променя фактите

...
Експулсирането на 23-ма британски дипломати от Русия не променя фактите
Коментари Харесай

Решението на Москва не променя фактите, че е виновна, обяви Мей и заплаши с нови мерки

Експулсирането на 23-ма английски дипломати от Русия " не трансформира обстоятелствата към казуса " с отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в британския град Солсбъри на 4 март.

Тази позиция изрази английският министър председател Тереза Мей след решението на Москва да наложи ответни ограничения. По-рано тази седмица Мей разгласи, че Лондон гони 23-ма съветски дипломати, осведоми Агенция Франс Прес.

 Москва изгони 23 английски дипломати в ответен удар
Москва изгони 23 английски дипломати в ответен удар

Русия още веднъж привика на среща английския дипломат

Русия " скандално наруши интернационалното право ", сподели тя на пролетен конгрес на Консервативната партия и добави, че " ще обмислим идващите си стъпки през идващите дни ".

" Отговорът на Русия не трансформира обстоятелствата към казуса - опит за убийството на двама души на английска земя, за което няма различно умозаключение също така, че съветската страна е отговорна ", нападна Мей Москва.

Тя предизвести, че Англия " в никакъв случай няма да толерира опасност за живота на английски жители или други на английска земя от съветското държавно управление ".

Но Тереза Мей увери, че Обединеното кралство " няма различия с съветския народ ".

 Англия прекъсна контактите с Русия, гони дипломати Обновена
Англия прекъсна контактите с Русия, гони дипломати

Русия е виновна за опит за ликвидиране

Москва разгласи по-рано през днешния ден, че приключва контактите на високо равнище и ще приключи активността на Британския съвет в Русия.

" Ние сме надълбоко разочаровани от това развиване ", се споделя в известие на съвета.

" Според нас, когато политическите и дипломатически връзки са в усложнение, културните връзки и опциите за обучение са значими за поддържане на разговора сред народите и институциите ", се добавя в известието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР