Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от три републикански групи

...
Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от три републикански групи
Коментари Харесай

Доналд Тръмп наказва предатели в Републиканската партия

Експрезидентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска от три републикански групи да спрат да употребяват името и образа му за събиране на средства, съобщи Ройтерс, като цитира негов консултант.

Според съветника юристите на Тръмп са изпратили още в петък предупредителни писма до Националния комитет на Републиканската партия и партийните комитети, набиращи средства за републикански претенденти за Камарата на представителите и Сената. Писмата ги предизвестяват да спрат да употребяват името и образа на експрезидента в имейли и върху артикули, с които се набират средства, прецизира БНР.

Според съветника Тръмп е сензитивен към потреблението на името му. Освен това експрезидентът се вбесил от обстоятелството, че трите групи поддържат републикански конгресмени, дали своят вот на страната на демократите за импийчмънта на Тръмп след размириците на 6 януари.

В Републиканската партия се води битка сред фигури от върхушката като водача на републиканците в Сената Мич Макконъл, които желаят партията да остави Тръмп в предишното и съдружниците на експрезидента, като сенатор Линдзи Греъм, съгласно които бъдещето ѝ зависи от силата на поддръжниците му, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР