Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп е отчитал загуби в данъчните

...
Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп е отчитал загуби в данъчните
Коментари Харесай

Тръмп отчитал огромни загуби в данъчните си декларации с години

Експрезидентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е отчитал загуби в данъчните си заявления всяка година в продължение на десетилетие, като близо 700 милиона $ през 2009 година и 200 милиона $ през 2010 година, заяви АП. 

За това свидетелства във вторник дългогодишният му счетоводител, като по този метод удостоверява съмненията по отношение на данъчните практики на някогашния президент.

Доналд Бендър, сътрудник в Mazars USA LLP, получи имунитет да свидетелства в процеса за незаконни данъчни измами на компанията в Манхатън.

Данъците си Тръмп се бореше да резервира в загадка.

Тръмп Организейшън, холдинговата компания за постройките, голф игрищата и други активи на Тръмп, е упрекната, че оказва помощ на някои висши ръководители да заобикалят налози върху приходите върху обезщетенията, които получават в допълнение към заплатите си, в това число жилища без наем и първокласни коли.

Ако бъде наказана, компанията може да бъде санкционирана с над 1 милион $.

Тръмп не е упрекнат по делото и не се чака да свидетелства или да участва на процеса. Бившият финансов началник на компанията свидетелства, че е измислил схемата самичък, без Тръмп или фамилията на Тръмп да знаят. Алън Вайселберг, свидетелствайки като част от съглашение за признание на виновността, сподели, че компанията също се е облагодетелствала, тъй като не е трябвало да му заплаща толкоз доста като заплата.

Също във вторник, основният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймсопредели дата на процеса против Тръмп и неговата компания през октомври 2023 г.; федерален апелативен съд изслуша причините в следствието на документите на ФБР в Мар-а-Лаго; и сенатор Линдзи Греъм, съдружник на Тръмп, свидетелства пред огромно жури в Джорджия, проверяващо хипотетична интервенция в изборите през 2020 г.

През септември, Джеймс даде под съд Тръмп и три от децата му, обвинявайки ги в комерсиална машинация.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР