Експремиерът на Великобритания Джон Мейджър призова британците да не подкрепят

...
Експремиерът на Великобритания Джон Мейджър призова британците да не подкрепят
Коментари Харесай

Консерваторът-ветеран Джон Мейджър призова за отпор срещу Брекзит

Експремиерът на Англия Джон Мейджър прикани британците да не поддържат решението за Брекзит. Той моли също гласоподавателите да не поддържат настоящия министър председател Борис Джонсън - водач на Консервативната партия, която е оглавявал и самият Мейждър, съобщи радио Свободна Европа.

Бившият министър-председател през днешния ден излезе с послание към участниците в всеобща акция, подкрепяща самодейността за нов референдум.

76-годишният реакционер не прикани непосредствено за гласоподаване срещу консерваторите, само че беше безапелационен в рецензията си против напускането на Европейски Съюз.

" Когато британците гласоподаваха за Брекзит, те го направиха въз основа на фиктивни и неизпълними обещания. Но откакто обстоятелствата станаха известни, се случи нещо извънредно - опцията за ново допитване се отхвърля. " - уточни Мейджър, като акцентира, че това е недемократично.

Припомняме, на 12 декември британците ще гласоподават на предварителни избори за парламент. Последните изследвания на публичното мнение демонстрират, че Консервативната партия резервира преднината си пред лейбъристите, въпреки тя да се стопява. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР