Експоненциалният ръст на дигиталните валути, особено на Биткойн (BTC) и

...
Експоненциалният ръст на дигиталните валути, особено на Биткойн (BTC) и
Коментари Харесай

Ето колко са Биткойн и Етериум милионерите

Експоненциалният растеж на цифровите валути, изключително на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), докара до появяването на нова група заможни хора, известни като крипто милионери.

Средата на криптовалутите е мощно волатилна и непредсказуема, като постоянно провокира обилни съмнения в положението на лицата за къс интервал от време.

Въпреки присъщите опасности, броят на крипто милионерите претърпява невиждан скок.

Колко са крипто милионерите?

Крипто милионер е човек, чието чисто положение е надхвърлило един милион $ посредством вложения в криптовалути. В това число влизат лица, които са закупили цифрови валути на ниски цени и са ги задържали, до момента в който цената им се е покачвала, както и такива, които са основали печеливши предприятия в крипто промишлеността.

Въпреки това е извънредно значимо да се признае присъщата на криптопазара волатилност, която може да докара до обилни промени в броя на крипто милионерите.

По време на бичи пазарни трендове броят на крипто милионерите може да нарасне фрапантно. И противоположното, по време на мечи пазарни условия броят на милионерите може да намалее също толкоз бързо.

Определянето на точния брой крипто милионери е предизвикателство заради децентрализирания и постоянно неизвестен темперамент на криптовалутите. Можем обаче да създадем обосновани оценки въз основа на наличните данни.

Към 2023 година се допуска, че в света ще има най-малко 32,583 крипто милионери. Тази оценка е изведена от броя на адресите на портфейли, притежаващи BTC на стойност над $1 милион (24,233) и Eтериум (8350) по настоящи цени.

Въпреки това тази цифра не регистрира притежателите на други криптовалути, като да вземем за пример постоянни монети и алткойни, които биха могли да усилят общия брой на крипто милионерите.

Волатилността на крипто пазара оказва мощно въздействие върху броя на крипто милионерите. Например по време на бичия интервал през 2021 година броят на крипто милионерите се оценяваше на над 150,000. С охлаждането на пазара и спадането на цените обаче този брой доста понижа.

Освен това възходящото приемане на криптовалутите както от физически лица, по този начин и от институции способства за увеличението на броя на крипто милионерите. Тъй като от ден на ден хора влагат в цифрови валути, капацитетът за висока възвръщаемост се усилва, което води до внезапно увеличение на броя на милионерите в крипто пространството.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР