Експлозията на Северен поток е терористичен акт, макар и безкръвен,

...
Експлозията на Северен поток е терористичен акт, макар и безкръвен,
Коментари Харесай

Защо САЩ не крият участието си във взривовете на Северен поток?

Експлозията на Северен поток е терористичен акт, въпреки и анемичен, само че доста по-грандиозен по своя мащаб и последици.

Американският разследващ аероплан P-8A Poseidon е следил в Балтийско море следствията от детонацията на газопровода " Северен поток " сутринта на 26 септември 2022 година, оповестява РИА Новости. Това следва от данните на услугата за следене на полети Flightradar24, в архива на която е непокътната маршрутната диря на „ Посейдон “.

Самолетът е прелетял от Атлантика към региона на остров Борнхолм час след детонацията. След това зарежда гориво в Полша и прави цялостен кръг над мястото на офанзивата. След това се спуска, изключва транспондера и се е скрел от радарите.

Очевидно е, че „ проверъчния полет ” е плануван авансово. Американски разследващ аероплан стартира пътуването си до Балтийско море доста преди детонацията. Но друго е озадачаващо: наподобява, че американците някак изключително не са скрили присъединяване си в „ случая “. Защо?

Първо, Съединени американски щати не се считат за обвързани от интернационалното право. „ Ред, учреден на правила “ е подобен ред, когато някои субекти могат да вършат всичко, до момента в който други не могат да вършат нищо (дори когато става дума за отбрана на законните им интереси). Както вярно означи съветският външен министър Сергей Лавров, сходен ред допуска расистко разделяне на света на изключителните и всички останали.

Експлозията на „ Северен поток “ в този смисъл е апотеозът на основания на правила ред. Организаторите на тази акция дадоха да се разбере, че са изключителни, а останалите са безсилни. При това те се самоутвърждават по този метод не просто пред някакъв си „ трети свят “ или „ несвободни страни “, а пред своите, по този начин да се каже, „ съдружници “ в НАТО.

Второ, в самите Съединени щати администрацията на Джо Байдън показва, че точно тя най-последователно ползва лозунга „ Америка преди всичко “. Американският безпартиен истаблишмънт от дълго време се стреми изцяло да се " отърве " от всевъзможни ограничавания. Доналд Тръмп също играеше на това предпочитание през 2016 година, обещавайки да работи в полза на Америка без никакви спирачки.

И той частично съблюдава това заричане, като се обкръжи с неоконсерватори, които убиха командира на иранските IRGC, Касем Солеймани, в Ирак през 2020 година Голяма интернационална терористична офанзива, само че ориентирана против геополитическия зложелател на Съединени американски щати.

Експлозията на „ Северен поток “ обаче е терористична офанзива, въпреки и безкръвна, само че доста по-грандиозна по своя мащаб и последици. Насочени, в това число и против ползите на Германия, страна членка на НАТО. И донесе на Съединени американски щати стотици милиарди долари.

Участието на Вашингтон в атентатите на СП евентуално ще възмути единствено част от левите интелектуалци в Съединените щати, в това число Сиймор Херш, който разкри тяхната организация. Но те са малцинство в Съединените щати. И болшинството прави оценка дейностите на управлението на страната по правилото „ преференциално ли ни е или не “.

В този подтекст дейностите на управлението на Съединени американски щати, което по принцип не крие прекалено много своята интервенция в събитията към „ Северни потоци “, наподобяват напълно рационални от вътрешнополитическа позиция. Наистина, взаимните предприятия бяха унищожени, Съединени американски щати направиха над 200 милиарда $ и завладя газовия пазар на Европа.

Възможно е това обръщение да не може да бъде „ продадено “ на елементарния гласоподавател, само че толкоз малко зависи от него през днешния ден на американските избори. Ала за консолидирането на надпартийния естаблишмънт към Байдън и върхушката на Демократическата партия като най-твърдите и отчайващо праволинейни проводници на курса „ Америка преди всичко “ това е доста добър мотив. „ Миротворците “, несъмнено, няма да се съгласят с това. Но те в Америка постоянно са били малцинство. И още повече в този момент.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР