Експлозията на Кримския мост, избухнала сутринта на 8 октомври, е

...
Експлозията на Кримския мост, избухнала сутринта на 8 октомври, е
Коментари Харесай

Експлозията на Кримския мост е организирана от украинските спецслужби

Експлозията на Кримския мост, избухнала сутринта на 8 октомври, е проведена от украинските специфични служби, оповестява The New York Times, като се базира на почитан украински чиновник, поискал анонимност.

Събеседникът на изданието сподели, че украинските специфични служби са заложили бомба в камион, който се е движил по моста.

Фактът, че Службата за сигурност на Украйна е забъркана в детонацията, беше обявен по-рано от „ Украинска истина “ и УНИАН, които се позоваха на източници от правоохранителните органи. Washington Post също съобщи, че почитан украински чиновник е удостоверил, че Украйна стои зад детонацията. Специалните служби на Украйна не са поели публично отговорност за детонацията на Кримския мост.

Сутринта на 8 октомври камион гърмеж раздруса Кримския мост, гордостта на Владимир Путин. Това се случи единствено часове след неговия рожден ден. „ Подаръкът “ на украинските служи към Путин е предизвестие, че Кримският мост може да бъде опустошен. Украинският полуостров Крим беше окупиран от Русия през 2014 година - акт, който не е приет интернационално. Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание, че ще освободи всички окупирани от съветските терористи украински земи, в това число Крим.

Основната цел на нашествието в Украйна бе да се покаже мощта на Русия. Вместо това тя се изяви като уязвима, с изостанала войска, подкрепяна от калпава, изолирана стопанска система и ръководена от комарджия, чийто шанс е липсващ. Това написа лондонският „ Телеграф “ във връзка взривяването на Керченския (Кримския) мост, който е трябвало да показва, че Русия, сходно на Съюз на съветските социалистически републики, е в положение да построи нещо толкоз огромно.

Crimea, the bridge, the beginning. Everything illegal must be destroyed, everything stolen must be returned to Ukraine, everything occupied by Russia must be expelled.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР