Експлозия в завода за боя в северозападна Турция уби пет

...
Експлозия в завода за боя в северозападна Турция уби пет
Коментари Харесай

Петима загинали при взрив в турска фабрика

Експлозия в завода за багра в северозападна Турция умъртви пет души и рани 14 други , а държавните медии декларират, че причина за гърмежа е бойлер, оповестява " Ройтерс ".

Силата на детонацията срутила покрива на завода, който при сриването си е развалил и близки транспортни средства, в региона Гурсу в северозападната провинция Бурса.

" Има пет мъртви и 14 ранени до момента. Проучваме всеки един миг и започнахме следствие. В момента няма риск, само че това беше доста огромна детонация , която повреди региона ", разяснява заместител министър-председателят Хакан Кавусоглу.

Кметът на Гурсу, Мустафа Изик разяснява, че девет служащи са били в завода по време на гърмежа и клиенти може също да са били в постройката.

В региона са изпратени коли за спешна помощ, пожарни коли и избавителни екипи от турското звено за ръководство при бедствия и повреди (AFAD).

Служител от локалната работа на " АФАД " добавя, че е приоритет да оказват помощ на ранените и на останалите под отломките и следва цялостна оценка и следствие на повода за детонацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР