Експлозия в ресторант уби най-малко 31 души в Китай, съобщава

...
Експлозия в ресторант уби най-малко 31 души в Китай, съобщава
Коментари Харесай

Експлозия в ресторант уби 31 души в Китай

Експлозия в ресторант умъртви минимум 31 души в Китай , оповестява " Франс прес ".

Тежкият случай е станал към 20.40 часа локално време в град Инчуан в северозападната част на страната.

" Изтичане на полутечен нефтен газ провокира гърмеж по време на работа на барбекю ресторант ", осведоми организация " Синхуа ".

На други седем души е била оказана здравна помощ, като един от тях е в " сериозно положение ". Двама са получили тежки изгаряния, двама са с леки пострадвания , а други двама са с драскотини, породени от настрошени стъкла.

President Xi Jinping on Thursday demanded all-out rescue and treatment of the injured and safety overhaul after a barbecue restaurant explosion in China's Ningxia.

The death toll from the explosion occurring on Wednesday night has risen to 31, local authorities said Thursday.
— People's Daily, China (@PDChina)
На фрагменти, излъчени по държавната телевизия CCTV, се виждат повече от десетки пожарникари на мястото и пушек, излизащ от зейнала дупка във фасадата на ресторанта. Парчета стъкло и други парчета са осеяли улицата пред ресторанта, на която има и редица други заведения за хранене и развлечения.

По данни на Министерството на ръководството на изключителните обстановки локалните пожарни и избавителни служби са изпратили над 100 чиновници и 20 транспортни средства на мястото след гърмежа.

Инцидентът се случва в навечерието на тридневния празник на драконовите лодки, когато мнозина в Китай се събират с другари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР