Експлозия в Пакистан: Очевидец описва сцени от Страшния съд

...
Сцени от деня на Страшния съд се разиграха в Пакистан,
Коментари Харесай

"Сцени от деня на Страшния съд" се разиграха в Пакистан, след като атентатор самоубиец се насочи към политически митинг, убивайки най-малко 45 души, каза очевидец на BBC.

Хората крещяха за помощ, докато спасителите се втурнаха към местопроизшествието в северозападния квартал Баджаур в неделя, каза организаторът на митинга Имран Махир.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph eq5iqo00">Атаката беше насочена към Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F), партия, която е част от правителствената коалиция.

Човек, който стоеше до мен, почина. Друг беше ранен“, каза г-н Махир.

„Беше силен звук. Първоначално си помислих, че има проблем с генератора или звуковата система. Ушите ми звъняха и ме болят. Главата все още ме боли."

Стотици се бяха появили на митинга, който беше възможност за ислямистката JUI-F да събере подкрепата си преди избори се очаква да се проведе по-късно тази година.

Г-н Махир, който седеше на сцената, когато бомбата беше взривена, описа как експлозията отприщи пламъци и сачми върху тълпа, която се събра в град Хар, в провинция Хайбер Пахтунхва, близо до границата на Пакистан с Афганистан.

"Видях ранени и мъртви около мен. Ситуацията беше много лоша - беше като на Страшния съд. Скоро след взрива имаше паника, беше хаос, хората тичаха навсякъде“, каза той.

„Не знам защо не бях ранен , това беше мой късмет, времето ми още не беше свършило. Имаше мъж на около 80 години далеч от експлозията, но той премина“, каза той.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР