Експлозия избухна в рафинерията „Петромидия“ в Нъводари, Румъния, двама души

...
Експлозия избухна в рафинерията „Петромидия“ в Нъводари, Румъния, двама души
Коментари Харесай

Мощен взрив разтърси най-голямата румънска петролна рафинерия

Експлозия избухна в рафинерията „ Петромидия “ в Нъводари, Румъния, двама души са ранени, оповестява Digi24. Министърът на околната среда Барна Танцос сподели, че въздействието върху околната среда може да бъде огромно. Зоната на детонацията е отцепена за сигурност, само че заплахата от детонации и нов пожар са високи, съобщи организация БГНЕС.

Според първичните оценки облакът пушек се движи към морето, а не към брега, добави министърът. Той означи, че на място има мобилна лаборатория за наблюдаване на качеството на въздуха. Видеоклипове демонстрират плажуващи по румънското черноморие, изпаднали в потрес от типа на големия облак черен пушек. На място са изпратени 8 пожарни коли, 2 коли за спешна помощ и едно мобилно интензивно поделение.

„ Петромидия “ е най-голямата и съвременна петролна рафинерия в Източна Европа, локализирана на брега на Черно море, наоколо до най-голямото пристанище на Румъния – Констанца. Тя е благосъстоятелност на КазМунайГаз Интернешънъл Груп (известна преди под името „ Ромпетрол Груп “), националната петролна и газова компания в Казахстан, и на румънската страна посредством нейното министерство на енергетиката. През предходната година в “Петромидия “ са модифицирани 4,8 милиона тона първични материали (1,16 милиона тона бензин и над 2,6 милиона тона дизел и авиационно гориво). Активното развиване на „ Петромидия “ я трансформира в един от главните производители на петролни артикули в Румъния и района на Черно море.

At least two people injured in explosion at Petromidia oil refinery in Năvodari, Romania; public advised to avoid area within 1 kilometer radius
— Factal News (@factal)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР