Експлозия избухна в рафинерията “Петромидия”, разположена в румънския град Нъводари,

...
Експлозия избухна в рафинерията “Петромидия”, разположена в румънския град Нъводари,
Коментари Харесай

Мощен взрив в най-голямата румънска петролна рафинерия на Черно море

Експлозия избухна в рафинерията “Петромидия”, ситуирана в румънския град Нъводари, на брега на Черно море. Двама души са ранени, а министърът на околната среда Барна Танцос предизвести, че въздействието върху околната среда може да бъде огромно, съобщи румънският уебсайт Digi24.

Зоната на детонацията е отцепена, има висока заплаха от детонации и нов пожар.

Според първичните оценки облакът пушек се движи към морето, а не към вътрешността, добави министърът. Той означи, че на място има мобилна лаборатория за наблюдаване на качеството на въздуха.Видеоклипове демонстрират плажуващи по румънското Черноморие, изпаднали в потрес от типа на големия облак черен пушек.

" Петромидия " е най-голямата и съвременна петролна рафинерия в Източна Европа, локализирана на брега на Черно море, наоколо до най-голямото пристанище на Румъния – Констанца, прецизира БГНЕС. Тя е благосъстоятелност на " КазМунайГаз Интернешънъл Груп " (известна преди под името “Ромпетрол Груп”), която е 100% благосъстоятелност на казахстанската нефтена и газова компания " КазМунайГаз ", показва БГНЕС.

" Ромпетрол България " е част от КМГ Интернешънъл (известна преди под името „ Ромпетрол Груп “). Активното развиване на “Петромидия” я трансформира в един от главните производители на петролни артикули в Румъния и района на Черно море.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР