Експлозия избухна при преминаването на кортежа на палестинския премиер Рами

...
Експлозия избухна при преминаването на кортежа на палестинския премиер Рами
Коментари Харесай

Експлозия избухна до конвоя на палестинския премиер в Ивицата Газа

Експлозия избухна при прекосяването на кортежа на палестинския министър председател Рами Хамдала в Ивицата Газа. Причината за гърмежа към този момент не е открита, само че той породи съмнения за нападение, оповестява „ Индипендънт “.

Пострадали са седем души, само че министър председателят е навредим, както и шефът на палестинското разузнаване Маджид Фарадж, който е бил в кортежа.

Фарадж съобщи, че е прекомерно рано да се каже кой е виновен. Президентът на палестинската самостоятелна власт Махмуд Абас обаче упрекна за детонацията ислямисткото придвижване „ Хамас “, което управлява Ивицата Газа.

Движението от своя страна осъди детонацията и я назова „ закононарушение “ и опит „ да се навреди на напъните за реализиране на палестинско единение и помиряване “, като даде обещание „ незабавно следствие “.

След случая Хамдала напусна Газа и отпътува назад за Западния бряг.

Визитата на премиера на палестинската самостоятелна власт, настоящ на Западния бряг, е рядко събитие за Газа. Хамдала дойде в управлявания от „ Хамас “ анклав за откриването на от дълго време предстояща водопречиствателна станция. Световната банка, Европейският съюз и европейски държавни управления дадоха близо 75 млн. $ за финансиране на плана. След като „ Хамас “ лиши контрола над Газа от палестинската власт през 2007 година и последва израелско-египетската обсада на линията, разнообразни пречки, както и дефицитът на електрическа енергия забави реализирането му с четири години.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР