Експлозия избухна при преминаването на кортежа на палестинския премиер Рами

...
Експлозия избухна при преминаването на кортежа на палестинския премиер Рами
Коментари Харесай

Палестинският премиер оцеля по чудо след бомбен атентат

Експлозия избухна при прекосяването на кортежа на палестинския министър председател Рами Хамдала в линията Газа, пораждайки съмнения за нападение, съобщи АР.

Премиерът е навредим, само че палестинската самостоятелна власт побърза да упрекна екстремистите от Газа в опит за ликвидиране. Причината за гърмежа към този момент не е открита.

Шефът на палестинското разузнаване Маджид Фарадж, който е бил в кортежа, също е невредими, заяви източник от силите за сигурност, член на делегацията.

Седем души са ранени.



Три от колите в конвоя са с избити прозорци, една от вратите на една от тях има следи от кръв, демонстрираха телевизионни репортажи от мястото на събитието.

Визитата на премиера на палестинската самостоятелна власт, настоящ на Западния бряг, е рядко събитие за Газа. Той дойде в управлявания от "Хамас " анклав за откриването на от дълго време предстояща водопречиствателна станция.



След като "Хамас " лиши контрола над Газа от палестинската власт през 2007 година и последва израелско-египетската обсада на линията, разнообразни пречки, както и дефицитът на електрическа енергия забави реализирането му с четири години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР