Експлозия и пожар в жилищна сграда на британския остров Джърси

...
Експлозия и пожар в жилищна сграда на британския остров Джърси
Коментари Харесай

Взрив в жилищен блок на британски остров, има жертви и ранени

Експлозия и пожар в жилищна постройка на английския остров Джърси лишиха живота на минимум трима души, а над 10 са в неопределеност. Това заяви Българска телеграфна агенция като цитира Асошиейтед прес и Ройтерс.

Началникът на полицията Робин Смит сподели на конференция, че към дузина жители на постройката, която е била покрай пристанището в най-големия град на остров Джърси - Сейнт Хелиър, са в неопределеност след гърмежа. Полицейският шеф добави, че триетажният блок се е срутил изцяло, а вреди има и по прилежащата постройка. Той разказа мястото на злополуката като ужасяващо и предизвести, че може да бъдат открити още смъртни случаи.

Пожарникари били викани от жители на блока вечерта преди пожара, откакто почнала да се усеща миризма на газ. Началникът на противопожарната работа Пол Браун сподели, че в този момент основната задача е да бъдат открити оживели под руините, а екипите ще работят през цялата нощ.

Експлозията е станала малко преди 04:00 часа по Гринуич. В разследване на гърмежа е избухнал пожар, който е бил сподавен. Между 20 до 30 души от жилищната постройка са били евакуирани, а двама ранени са изпратени в болница.

Джърси е най-големият от Нормандските острови в Ламанша и е ситуиран край крайбрежията на Северна Франция. Населението му възлиза на малко над 100 000 души. Нормандските острови са под английски суверенитет, без да са част от Обединеното кралство и са митническа територия на Европейския съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР