Експлозия е чута днес в град на изток от столицата

...
Експлозия е чута днес в град на изток от столицата
Коментари Харесай

Шри Ланка задържа египтянин, пакистанци и сирийци във връзка с нападенията

Експлозия е чута през днешния ден в град на изток от столицата на Шри Ланка , Коломбо, няма известия за жертви, оповестява представител на полицията, представен от " Ройтерс ". Руван Гунасекера добавя, че управляващите проверяват гърмежа на пустееща земя зад съд в Пугода, на 40 км от столицата .

" Имаше детонация зад съда и проверяваме ", изяснява той, добавяйки, че това не е следена детонация като другите гърмежи през последните дни .

В същото време, в ластите в Шри Ланка не престават задържанията на обвинени за разпити, в това число и чужденци , в връзка с следствието на терористичните офанзиви на Великден, предизвикали гибелта на 359.

Полицията оповестява, че египтянин и няколко пакистанци са измежду арестуваните през нощта. Полицията оповестява днед, че още 16 души са били арестувани за разпити , като броят на арестуваните от неделя е минимум 76, арестувани са и сирийски жител.
 Над 60 души са арестувани за терора в Шри Ланка, починалите са 360 души
Над 60 души са арестувани за терора в Шри Ланка, починалите са 360 души

Най-малко девет са атентаторите-самоубийци, единият учил във Англия

В полицейско изказване се споделя, че един от арестуваните през нощта е обвързван с " терористична организация " .

Друг е арестуван , откакто са разследвани изявления на страницата на лицето във Facebook . " Това е обвързвано с разпространяването и проповядването на тероризъм ", разяснява представител на полицията.

За арестуваният египтянин е открито, че няма годна виза или паспорт . Човекът преподава арабски в учебно заведение на към 70 км от столицата Коломбо и живее в Шри Ланка повече от седем години.

Говорителят на полицията добавя, че групата пакистанци са арестувани поради пресрочване на визи .

Очаква се президентът Майтрипала Сирисена да се срещне с представители на разнообразни вероизповедания . Стотици пакистански мюсюлмани бягат от пристанищния град с рейсове, проведени от водачи на общността с лед закани за възмездие .

" Заради гърмежите и детонациите, които се случиха тук, локалните хора нападнаха нашите къщи ", изяснява пакистанецът мохамеданин Аднан Али пред " Ройтерс ".
 План за втора вълна от атентати в Шри Ланка
План за втора вълна от атентати в Шри Ланка

Расте броя на жертвите

Полицията в Шри Ланка основава пропусквателни пунктове и барикади за подозрителни жители и транспортни средства по пътищата в Коломбо, оповестява ТАСС.

Блокадите са в разнообразни региони на града. Властите постоянно стопират транспортните средства за инспекция и инспекция на документите на пасажерите и водачите. Полицията моли популацията да сътрудничи , а не да изпада в суматоха и добавя че инспекциите ще продължат толкоз дълго, колкото е належащо .

Съобщава се, че в град Балангода, на 70 км от Коломбо , полицията арестува 26-годишен мъж, а в жилището му са открити карти с начертани направления до постройката на Народното събрание , муниции и 13 сим карти . В непосредственост до мястото на престояване на заподозряния е намерено и автомобил-такси.

По-рано полицията на Шри Ланка е оградила улицата против интернационалното летище Бандаранайке поради съмнително транспортно средство, вследствие на което работата на летището е краткотрайно прекратена. Към момента летището действа обикновено.
 Разузнаването на Шри Ланка съзнателно укрило информация за офанзивите
Разузнаването на Шри Ланка съзнателно укрило информация за офанзивите

Информацията разгласи Лакшман Кириела, министър за връзки с Народното събрание и министър на държавните предприятия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР