Експлозивният ръст на китайската онлайн шопинг платформа Temu е без

...
Експлозивният ръст на китайската онлайн шопинг платформа Temu е без
Коментари Харесай

Temu: Революция в шопинга или най-мощната слушалка на Пекин?

Експлозивният растеж на китайската онлайн шопинг платформа Temu е без аналог в историята на интернет бизнеса и това слага съперници, регулатори и елементарни консуматори в непознати води. Електронното пазарище се катери към върха, като на жали пари по пътя си, а с изключение на доходи тя събира и потребителските привички на милиони поданици на западните страни написа френският в. Les Echos.

Temu е в страната от април 2023 година и към този момент е на 13-то място в класацията на търговците на нехранителни артикули - онлайн и офлайн. Близо 10 млн. французи са посетили уеб страницата единствено през юни. В Съединени американски щати Temu има 70 млн. клиенти и приложението на платформата за iOS е най-сваляното в страната за цялата предходна година.
 Shein и Temu са във война: Какво следва за онлайн шопинга
Shein и Temu са във война: Какво следва за онлайн шопинга

Западният свят се оказа стеснен за двете амбициозни китайски платформи

" Целият бизнес с продажбите на артикули на промоция бива обхванат от Temu ", разяснява пред изданието ръководещият шеф на френската браншова организация на онлайн търговията и отдалечените продажби FEVAD Марк Лоливие.

Според анализатори толкоз бързият пробив на френския пазар е нещо нечувано. Помагат му два фактора - инфлацията и обвързваното с нея търсене на преференциални предложения и фактът, че доставката от Китай е безвъзмездна.

Икономика на растежа

Доставчиците в КНР употребяват Temu както Amazon и Aliexpress - като опция да осъществят продукцията си световно. За задачата платформата се задоволява със скромни маржове, само че също така има и колосалния маркетингов бюджет от 2 милиарда $ годишно.

Много от тези пари отиват за т.нар микроинфлуенсъри - консуматори с сред 5000 и 100 000 почитатели в обществените мрежи. Те е по-вероятно да популяризират даден артикул против безвъзмездна численост или промоционални кодове - онлайн звездите с по няколко милиона почитатели нормално желаят съществени суми. Освен това, самата платформа на Temu е направена по този начин, че потребителите да прекарват в нея допустимо най-вече време - приблизително по 23 минути дневно.

Всичко това, обаче си има цена. Според Wired Temu губят по 30 $ на поръчка, а в това време купувачите приблизително оставят много по-малко пари.

Каква е огромната цел?

Според специалиста по персонални данни Йосра Джарая ниските цени в Temu са метод да се стигне до нещо доста скъпо - потребителските привички на европейците и американците. Това към този момент е тематика оттатък Океана, само че към този момент стартира да се приказва за това и в Европа.

Факт е, че приложението на Temu има достъп до голямо количество информация, като, с оглед законодателството на Китай, тя може да стигне и до държавното управление. " Чрез историята на вашите покупки, те знаят какви са финансовите благоприятни условия или дори какъв брой добре се разбирате с половинката си. Това може да се употребява, да вземем за пример, с цел да се оцени положението на обществото на Съединени американски щати доста по-добре, в сравнение с посредством обществени данни ", показва Джарая.
 Shein и Temu гълтам потенциала на товарните самолети по света
Shein и Temu гълтам потенциала на товарните самолети по света

Надпреварата за най-бърза доставка на евтини артикули към този момент е отвън границите на здравия разсъдък

Това се случва, до момента в който поради GDPR и сходните на него разпореждания западните компании са обект на мощно регулаторно наблюдаване.

Temu отхвърлят обвиняванията, само че е реалност, че френските управляващи към този момент наблюдават платформата. Според някои, обаче, към този момент е прекомерно късно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР