Експлозивите, използвани при взривяването на Кримския мост, са били опаковани

...
Експлозивите, използвани при взривяването на Кримския мост, са били опаковани
Коментари Харесай

Руски вестник: Бомбата, която разтърси Кримския мост, е заложена в България

Експлозивите, употребявани при взривяването на Кримския мост, са били опаковани в България. Това „ явно “ съмнение прави военният сътрудник на „ Комсомолская истина “ Александр Коц в обява за изданието, съобщи Euronews Bulgaria .

Въз основа на изказванията за присъединяване на два камиона в интервенцията, Коц развива доктрина, съгласно която товарът от 22 палета с фолио, опаковано по 9 ролки във всеки, идва по море от България в грузинското пристанище Поти. „ Един палет тежи към един звук “, се прецизира в публикацията. „ След това пратката е натоварена на камион с задгранични регистрационни номера, а водачът се свързва с клиента – жител на Украйна - посредством приложението WhatsApp “, написа Александр Коц.

От Поти съгласно неговата версия, камионът пътува до Армения, където е завършен по разпоредбите на Митническия съюз. Авторът прецизира, че определеният маршрут е неугледен и нормален за камиони, пътуващи към Русия. След което камионът влиза в Русия през контролно-пропусквателен пункт Горни Ларс – „ същият пункт, през който някои руснаци бягат от готовност в Грузия “. Крайната точка била град Армавир, където палетите са претрупани на различен камион в посока Крим.

В тази част на публикацията се появяват двете фрази, които засягат България. Не излиза наяве от какво, само че съгласно създателя „ По всичко проличава, че взривните субстанции са били вградени в ролките с фолио по метод, който рентгеновите фотоси не демонстрират. И това е направено в България. То значи, че в организацията на този терористичен акт може да са взели участие освен Украйна, само че и непознати разследващи служби “, заключава създателят на „ Комсомолская истина “. Той приключва с информацията, че водачът на първия камион към този момент дава показания и „ най-вероятно и той, сходно на водача от втория камион, се е движил на сляпо и не е знаел какво транспортира “.

Александр Коц не показва източник на изказванията в материала. Той е напълно „ по информация на уеб страницата kp.ru “ (Комсомолская истина – бел. ред.). Ден по-рано шефът на съветското разследване Александър Бастрикин уточни България като изходна страна в хипотетичния маршрут на камиона с експлозиви в посока Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Той и Владимир Путин се съгласиха, че гърмежът съставлява терористичен акт. „ Комсомолская истина “ от своя страна от дълго време е прочут в общественото пространство като обичания вестник на съветския президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР