Експлозиите са чути от химически завод близо до наводнения американски

...
Експлозиите са чути от химически завод близо до наводнения американски
Коментари Харесай

Има експлозии и дим в химическия завод край Хюстън

Експлозиите са чути от химически цех покрай наводнения американски град Хюстън, Съобщава БиБиСи. Служители оповестяват за два гърмежа и черен пушек, от завода " Аркема " в Кросби.

По време на мощни превалявания от урагана Харви комплексът загуби опцията си да охлажда химическите съединения. " Нямаше метод да се предотврати детонация ", предизвестиха от завода по-рано през днешния ден.

Преди детонациите, един служител на реда, който оказва помощ за обезопасяването на обекта, е отведен в болница след поемане на пушек, до момента в който други се признати в болница като защитна мярка.

В свое изказване компанията оповестява: " Около 2 часа сутринта (местно време), ние получихме съобщение от Центъра за незабавни интервенции в окръг Харис за две детонации и черен пушек, идващи от завода Акрама, Кросби, Тексас. "

" Местните чиновници преди този момент са основали евакуационна зона в регион, въз основа на тяхната оценка на обстановката. Искаме локалните поданици да са наясно, че продуктите се съхраняват на няколко места в завода и опасността от спомагателна детонация остава. Моля, не се връщайте в региона на евакуационната зона, до момента в който локалните органи за изключителни обстановки разгласят, че е безвредно да извършите това ", оповестяват от компанията.

 В Хюстън са обезпокоени от гърмеж на химически цех или пожар
В Хюстън са обезпокоени от гърмеж на химически цех или пожар

Тексас се нуждае от 125 милиарда $ федерална помощ, с цел да се възвърне

Съоръжението създава органични пероксиди, съединения, които се употребяват във всичко, от производството на фармацевтични артикули до строителни материали, които могат да станат рискови при по-високи температури.

" Огънят ще бъде избухлив и натоварен... черният пушек, който се получава, ще раздразни кожата, очите и белите дробове ", оповестява ръководителя на компанията Ричард Роу.

Федералната авиационна администрация е издала краткотрайна възбрана за полети покрай завода.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР